Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.069.431

Přípojky k pozemku

Odesláno: 
Otevřeno 352 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
Měl bych dotaz ohledně vodovodní a kanalizační přípojky. Koupil jsem pozemek v obci Tymákov okres Plzeň-město.
Pozemek je již v zastavěné části obce. Celá oblast je již kompletně zasíťována Vodovodem, Kanalizací, El. rozvodem, a plynovodem.
Pozemek který vlastním je již posledním který není zastavěn i k tomuto pozemku jsou již přivedeny veškeré přípojky. Nyní prostřednictvím projektanta který za mě vyřizuje veškeré papíry na úřadech podal veškeré podklady na stavební úřad. Ten nyní ještě vyžaduje souhlas na napojení Vodovodu a Kanalizace. Bohužel se nám nedaří souhlas dostat. Většinu těchto přípojek vlastní Obec, ale část ve které je i můj pozemek vlastní soukromý vlastník přes svojí firmu. A zdělili nám toto: Chápeme, že to visí pouze už jen na našem souhlasu, ale bohužel vzhledem k tomu, že inženýrské sítě nejsou stále v plné výši uhrazené majiteli a nejsou předány obci, musíme sdělit, že majitel souhlas zatím vydat nemůže.

Chtěl bych vás tímto poprosit o radu.

Předem Vám děkuji za odpověď
S pozdravem
 
Dobrý den,

na souhlas od majitele přípojek nemáte žádný zákonný nárok, proto Vám nemohu poradit žádné právní kroky. Věc je třeba řešit přímo s majitelem přípojky, případně osobou, která je povinna vybudování inženýrských sítí uhradit předmětné firmě. (Např. odkoupení přípojky náležející k Vaší nemovitosti, pokud je to možné).