Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.068.829

Uznání dluhu

Odesláno: 
Otevřeno 131 x
1 odpověď
 
Dobrý den, před rokem jsem s dlužníkem sepsala uznání dluhu, kde byla rozhodčí doložka. Dlužník přestal platit tak jsem se dle smlouvy na tohoto rozhodce chtěla obrátit, ale píše mi to na internetu, že ukončil činnost. Kam se v tomto případě mám prosím obrátit? Jinak se jednalo o JUDr. Milan Ficek ev. č. u ČAK 50245. Děkuji za odpověď
 
Dobrý den,

Váš problém upravuje § 9 odst. 2 zákona o rozhodčím řízením, dle kterého bude nutné podat k soudu návrh na jmenování rozhodce soudem.

Citace příslušného ustanovení zákona č. 216/1994 Sb. , o rozhodčím řízení:
§ 9

(1) Jestliže strana, která má jmenovat rozhodce, tak neučiní do 30 dnů od doručení výzvy druhé strany, nebo nemohou-li se jmenovaní rozhodci ve stejné lhůtě shodnout na osobě předsedajícího rozhodce, jmenuje rozhodce nebo předsedajícího rozhodce soud, pokud se strany nedohodly jinak. Návrh může soudu podat kterákoli strana nebo každý z již jmenovaných rozhodců.

(2) Nedohodly-li se strany jinak, jmenuje soud na návrh kterékoli strany nebo rozhodce nového rozhodce, jestliže jmenovaný rozhodce se vzdá funkce rozhodce nebo nemůže činnost rozhodce vykonávat.