Počet stránek ve webu: 43.133

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Zaměstnavatel nabízí transfer do jiné společnosti se zachováním všech stávajících podmínek, které mám momentálně garantované pracovní smlouvou. Já nechci přistoupit na transfer do jiné společnosti. Patří mi jako odstupné - legistaltivní minimum 2+3 měsíce platu, když nepodepíšu přechod do nové společnosti? S pozdravem. Oldřich

ODPOVĚĎ:
Na dotaz nelze odpověď bez bližší znalosti důvodů, které vedou zaměstnavatele k jeho nabídce. Pokud je důvodem např. skutečnost, že se ruší zaměstnavatel nebo jeho část, nebo se přemísťuje zaměstnavatel nebo jeho část nebo jste se stal nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele nebo příslušného orgánu o změně jeho úkolů, technického vybavení, o snížení stavu zaměstnanců za účelem zvýšení efektivnosti práce nebo o jiných organizačních změnách, pak po odmítnutí nabídky jiné práce vzniká nárok na odstupné podle § 67 zákoníku práce.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Převod zaměstnance v rámci transferu firmy se zachováním stávajících podmínek zaručených pracovní smlouvou
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.