Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.069.384

Zrušení pracovní pozice

Odesláno: 
Otevřeno 1356 x
2 odpovědi
 
Dobrý den,
zaměstnavatel mi ruší prac. pozici z důvodu snižování mzdových nákladů. Pracuji na neprovozní pozici administrátora prodejny u obchodní společnosti.
Byla mi nabídnuta provozní pozice vedoucí týmu, což je sice pozice vyšší, ale je hodně pravděpodobné, že mi bude nabídnut plat, který nedosahuje výše mé současné mzdy.
Pokud to tak bude nechci tuto pozici přijmout.
Mohu v tom případě požadovat zákonnou výpověď tj. odstupné a výpovědní lhůtu z důvodu, že se nejedná o obdobnou pozici jako mám nyní?
Děkuji.
 
Dobrý den,

dojde-li ze strany zaměstnavatele ke zrušení pracovní pozice, kterou nyní pro zaměstnavatele podle pracovní smlouvy v rámci sjednaného druhu práce vykonáváte a nedohodnete-li se se zaměstnavatelem na změně pracovní smlouvy, stáváte se pro něj nadbytečnou a v souvislosti s ukončením pracovního poměru máte nárok na odstupné. Odstupné přísluší od zaměstnavatele při skončení pracovního poměru pro nadbytečnost ve výši nejméně

a) jednonásobku průměrného výdělku, jestliže Váš pracovní poměr u zaměstnavatele trval méně než 1 rok,
b) dvojnásobku průměrného výdělku, jestliže Váš pracovní poměr u zaměstnavatele trval alespoň 1 rok a méně než 2 roky,
c) trojnásobku průměrného výdělku, jestliže Váš pracovní poměr u zaměstnavatele trval alespoň 2 roky.
 
Dobrý den, zaměstnavatel mi chce předělat smlouvu z vedoucího výrobního skladu na půl úvazku + a půl úvazku vedoucího musterbau skladu. je to možné, nebo mám nárok po na odstupné po zrušení pozice stávající ?