Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Na jaře dcera odletěla do Egypta, kde se potápěla a vlivem dekomprese nemůže hýbat prsty na ruce. Leží tam v nemocnici, kde absolvovala různá vyšetření a nyní ji asi budou operovat nervy. Na naše žádosti, aby se vrátila domů a absolvovala léčení zde nereaguje. Cítí se dotčená, že se v této situaci staráme o peníze a ne o ni.

Nevíme ani, jestli má cestovní pojištění, protože při odjezdu říkala, že ano, ale po tomto úrazu se dotazovala, jestli by šlo udělat dodatečné pojištění. Ona sama nemá žádný majetek ani zde v Čechách žádný pracovní poměr. Prosím o radu, jak se máme zachovat, abychom nepřišly střechu nad hlavou. Dcera má 34 let a trvalý pobyt má u nás rodičů.

 

ODPOVĚĎ:
Trvalý pobyt je pouze evidenční údaj, nezakládá vlastnické právo. Pokud by se tedy dcera zadlužila, nemusíte se obávat, že by Vás její finanční situace postihla. Exekutor by sice měl právo navštívit domácnost, ve které má dlužník trvalý pobyt a mohl by zjišťovat, zda se v této domácnosti nachází věci dlužníka, ale pokud byste měli doklady o koupi věcí a čestná prohlášení např. od rodiny či sousedů, že tyto věci jsou vaše, pak by exekutor žádný movitý majetek nemohl exekuovat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.