Počet stránek ve webu: 43.176

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

06/2018 jsem si nechával přepravit auto odtahovou službou do servisu kvůli poruše. Při cestě došlo k poškození mého auta vinou řidiče odtahové služby. Pojišťovna řešila škodní událost více než rok. Nakonec tedy zaplatila část peněz a část má doplatit majitel odtahové služby jako spoluúčast. Jenomže tady je ten problém, nechce zaplatit a stále se na něco vymlouvá. Je nějaká cesta, jak z něj ty peníze dostat nebo co bych mohl udělat v této situaci? Děkuji, Ivan

ODPOVĚĎ:
V daném případě byste měl podat k soudu žalobu, soudy tyto věci řeší poměrně běžně a nejednalo by se o nijak zásadně náročný spor. Soud by v daném případě i přezkoumával, zda pojišťovna vypočítala částku správně a zda by ještě i sama pojišťovna neměla doplácet. Následný postup by tedy měl být takový, že byste měl odtahovou službu vyzvat k dobrovolnému plnění a upozornit je na vaše odhodlání věc řešit soudně. Pokud nebude adekvátní reakce, podejte žalobu.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Odškodnění - poškození auta odtahovkou, odtahovou službou
  • Pojišťovna zaplatila část škody za poškození vozidla odtahovou službou - právo na dorovnání od řidiče odtahovky
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.