Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

S přítelkyní jsme si společně najali byt na dobu určitou a to na 1 rok. Po měsíci společného bydlení jsme se nepohodli a rozešli se. Bývalá přítelkyně se ihned odstěhovala a já již byt využívám někdy pouze k přespání. Bývalá přítelkyně zatím platí polovinu nájmu, ale mám obavy, že to nebude dlouho trvat.

Já na celý nájem rozhodně peníze nemám a v této situaci byt ani nepotřebuji, bydlím zpět u rodičů. Můj dotaz je zda výše uvedené postačí na to, abychom mohli dát výpověď z nájmu i když ten dle smlouvy končí 31.5.2021 a co by měla tato výpověď obsahovat. A zda pronajímatel musí tuto výpověď akceptovat. Děkuji za odpověď a přeji hezký den. Leona.  

 

ODPOVĚĎ:
Bohužel otázka rozpadu vztahu a odstěhování není důvodem pro jednoznačnou akceptaci výpovědi. Spíše by se jednalo o důvod pro případnou náhradu škody požadované po přítelkyni, pokud by přestala přispívat. Pokuste se s pronajímatelem rozumně dohodnout na ukončení nájemní smlouvy a ukončit dohodou, nikoliv výpovědí.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.