Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.368

Zveřejnění v insolvenčním rejstříku

Odesláno: 
Otevřeno 411 x
0 odpovědí
 
Dobrý den, v polovině listopadu 2020 jsem se po dohodě s advokátní kanceláří objevila v insolvenčním rejstříku. Je to zatím až doteď před rozhodnutím soudu. Můj advokát, který se mi o toto řízení stará, mi řekl, že po podání tohoto návrhu už nesmím nikomu nic hradit. Já mu samozřejmě důvěřuji. Akorát nevím co mám odpovídat věřitelům, kteří mi telefonují. Jde o 2 společnosti. Oba věřitele mi tvrdí, že do té doby než mi bude insolvenční řízení schváleno, musím prý pokračovat v hrazení dluhu. A prý když to neudělám, tak mě předají do inkasní agentury a ti mě přijdou osobně navštívit. Že prý to, že jsem podala návrh na insolvenci pro ně nic neznamená.

A druzí mi zase volají s tím že mám uhradit aspoň 500 Kč, jinak si prý budou muset najmout právníka, že šlo o krátkodobou půjčku a prý na to mají právo. Že prý by to soud nebral jako zvyhodnovani věřitele.
Můj advokát mi řekl, že to jsou jen výhrůžky. Že si z toho nemám nic dělat. Že když jsem v insolvenčním rejstříku, tak prý můžu být v klidu. Mám těch věřitelů hodně a je pravda, že kdybych hradil všem, tak by to dělalo nějak přes 20 000 Kč a to bych ani nevyšla. Samozřejmě poslechnu svého advokáta, ale jak mám s věřiteli argumentovat? Děkuji moc za objasnění mé situace.
čekejte
Váš dotaz byl přijat ke zpracování. Odpověď Vám přijde na emailovou adresu, kterou jste zadal/a při uložení dotazu. Děkujeme, že využíváte našich služeb.