Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.548.219

Jak se bránit.

Odesláno: 
Otevřeno 189 x
1 odpověď
 
Dobrý den. V květnu 2019 na mě byl vydán ex. prikaz o kterém jsem nevěděla. V zaměstnání mi strhavali přednostní pohledávky a na adresu, kde jsem se zdržovala a měla v práci uvedenou mi žádná obsilka nepřišla. V září tohoto roku se mi ozval jistý pan Svoboda jako vykonavatel exekutora Jíchy z Přerova. O jeho nepřípustném chování se ale bavit nechci. Byla jsem v tu dobu v těhotenské pořádně a chtela si domluvit schuzku po té, coz pan vykonavatel zrejme pochopil jako vyhýbání se svym závazkům. Doma jsem tedy sedla k emailu a napsala přímo na exekutorsky úřad s tím, ze bych ráda vedela, ceho se exekuce tyka a v jaké je výši, v jaké jsem situaci tj. v jinem stavu, ale ze vynalozim veskerou snahu o součinnost. Do tydne mi prisel email, ze exekuce je Help financial z roku 2015, spisovou znacku, výši dlužné castky cca 43tis a ofocenou podepsanou smlouvu a rozhodčí nalez s nepravdivymi údaji. Nic víc. S touto exekuci nesouhlasím, protože jsem sve zavazky z casti uhradila, platila jsem je nepravidelně, ale vinou zaměstnanců Help financial, kteří se neustále vymenovali, nedavali potvrzeni o zaplacení splatek a nedozvedela jsem se ani, jak probíhá mé splácení a kolik jeste zbývá uhradit, navic vybírání splatek na prelomu roku 17/18 utichlo s tím, že mi prisla sms o zahajovani exekuce. 5.10. 2019 jsem se vdala a 16.10.2019 zablokoval pan exekutor Jícha mému manželovi bankovní účet na cca 52tis, coz je i tak jiná částka, kterou mi v emailu poslali pred mesicem, ikdyz k nemu nemam žádná dispoziční práva. Muj muž teď nemuze uspokojovat své pohledávky a dostane se take do dluhové pasti.
Psala jsem tedy opet email věřiteli Help Financial o vyjádření, nebot výše mého uveru byla 12tis a z cehoz jsem pomernou cast zaplatila a chtela bych videt veskere podklady o hrazeni cele mé půjčky a exekutorsky navrh, ktery jsem nikdy neviděla. Po rozhovoru s dluhovými poradci jsem si jistá, ze exekuce je neopravněná jak z právního, tak morálního hlediska. Neco podobneho jsem v emailu psala i exekutorovi do Přerova. Nyní čekám na vyjádření. Nevime s manzelem, jak se v teto situaci bránit. Je na mě vyvíjen neskutečný tlak ze strany exekutora ikdyž si je vědom, v jaké situaci se nacházím. Máme jedno nezletilé dítě a druhé se má narodit za měsíc. Chteli bychom jako manzele vyhlasit insolvenci, na čemž se pracuje, ale s touto exekuci a postupem exekutora nesouhlasím. Jak se máme branit? Děkuji
 
Dobrý den, pokud máte za to, že je exekuce vedena neoprávněně nebo v částce vyšší než máte uhradit, podejte návrh na její zastavení (něbo částečné zastavení co do neoprávněně vymáhané částky). Sva tvrzení však musíte prokázat. To znamená, že musíte mít veškeré dokumenty prokazující Vaše tvrzení. Ze strany EU Přerov, JUDr. Jícha příliš součinnosti neočekávejte, je to bohužel exekutorský úřad, který účastníkům vstříc nevychází. Obraťte se proto na exekuční soud, který exekuci nařídil, tj. soud v místě Vašeho bydliště, kde musí vést v dané věci spis a mají k dispozici základní dokumenty. Co se týče postižení účtu Vašeho manžela, je v souladu se zákonem, neboť exekuční řád připouští vedení exekuce postižením účtu manžela povinného. Pokud na účet Vašeho manžela přichází mzda, apod. , doporučuji dát bezodkladně pokyn plátci, aby hradil jinak, např. složenkou, na účet jiné osoby, apod.