Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.547.604

Dlužník zaplatil exekuci hned jak se o ní dozvěděl, exekutor strhl částku znovu z bankovního účtu a účet neodblokoval - nemorální jednání exekutora?

Odesláno: 
Otevřeno 284 x
1 odpověď
 
27.9.2019 jsem se zcela náhodou od osobní bankéřky dozvěděla, že mám dluh u společnosti Justrinon Managment, kam sem samozřejme hned v pondělí 30.9.2019 volala a zjistila, že tento dluh přeprodali exekutorskému úřadu v Šumperku. Podotýkám, že firma JM posílala obsílky na jinou adresu než mám trv. pobyt. V tel. hovoru s exekutorským úřadem jsem tyto žádala o okamžité zaslání údajů k platbě, abych vše mohla uhradit-bylo mi řečeno, že mi vše přijde do týdne až 14ti dnů. V pátek 4.10. jsem se od účetní v práci dozvěděla, že mám nařízené srážky ze mzdy - což mi také odpoledne přišlo poštou. V pondělí 7.10. mi byl zablokován účet u ČS. Opět sem telefonovala na EÚ. 8.10. jsem celou částku uhradila. 10.10 mi bylo zděleno po telefonu, že částka je zaúčtována a vymožena, ale že účet odblokuji až si na poště převezmu vyzvu. 10.10. mi přisel dopis o blokaci účtu. Dne 14.10. mi byla celá částka stržena z účtu a tento odblokován. , takže jsem v tuto chvíli celý dluh zaplatila 2x. Jsem matka samoživitelka a mám ve své péči 5ti leté dítě. Tento postup ze strany EÚ mi přijde naprosto neadekvátní-z mé strany vzešla snaha o řešení celé situace ještě před oficialnim obeslání mé osoby. Zajímá mne jestli se mohu nějak bránit, protože toto jednání omezilo v živote a ještě omezí nejen mne ale i mou dceru.
S pozdravem a přáním hezkého dne ...
 
Dobrý den, zprvu bych Vás informovala, že Vámi uváděná společnost dluh nepřeprodala exekutorskému úřadu, neboť soudní exekutor vymáhá pohledávky pro fyzické a právnické osoby; oprávněným tak bude někdo třetí. Jinak pokud jste dluh uhradila po zahájení exekuce ještě před zasláním výzvy k dobrovolenému plnění, exekuce je tím vymožena a skončena. Pokud v mezidobí soudní exekutor vydal exekuční příkaz na srážku z účtu (což je standardní postup soudního exekutora, Vaše platba a exekuční příkaz se časově bohužel minuly), banka dle zákona peníze v uvedené výši deponovala a nyní čeká na pokyn soudního exekutora dle stavu řízení, tj. buď aby mu zaslala deponovanou částku (po marném uplynutí 30 dní od doručení výzvy k dobrovolnému plnění) nebo aby částku opět k Vašemu zůstatku připsala, pokud byla exekuce vymožena jinak. V daném případě tedy doporučuji nejprve kontaktovat soudního exekutora, aby co nejdříve zaslal bance oznámení o skončení exekuce a zrušení exekučního příkazu, a rovněž banku, kterou informujte, že exekuce byla vymožena s dotazem, kdy můžete očekávat vrácení prostředků zpět na Váš účet, neboť vymáhanou částku nelze vymáhat dvakrát.