Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.069

Vymazání z registru dlužníků po ukončení insolvence - formulář, žádost, tiskopis

Odesláno: 
Otevřeno 21558 x
5 odpovědí
 
Dobrý den.
09/2010 u mě začala probíhat insolvence která trvala 2010-2015.
Jsem ještě pořád vedená v registru dlužníků a chtěla bych se zeptat, jestli můžu zažádat předčasně o vymazání z registrů a jestli je na to nějaký formulář, nebo jestli byste mi mohli poradit jak takový dokument má vypadat.
Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,
Pokud registrem dlužníků máte na mysli insolvenční rejstřík, výmaz se řídí ust. § 425 insolvenčního rejstříku. Ten říká, že „Po uplynutí 5 let od nabytí právní moci rozhodnutí, jímž bylo skončeno insolvenční řízení, vyškrtne insolvenční soud dlužníka ze seznamu dlužníků a údaje o něm v insolvenčním rejstříku znepřístupní. “ Ve Vašem případě se jedná cca o konec roku 2020. Žádost o výmaz před uplynutím zákonné lhůty by soud odmítl.
Pokud jste měla na mysli jiný soukromý registr (například SOLUS či NRKI), výmaz se vždy řídí jejich smluvními podmínkami.
 
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat od roku 2014 do letošního roku 2018 jsem byla v insolvenci. Nyní to mám zaplacené a tim se chci zeptat jestli se nějakým způsobem da vymazat z rejstříku dříve než za 3-5let. Děkuji za odpoved
 
Dobrý den,
SOLUS je soukromým registrem dlužníků, přičemž s Vaším vedením v tomto registru jste souhlasila.
Je třeba se tak v této věci obrátit přímo na SOLUS (https://www.solus.cz/kontakt/), přičemž toto již se samotným insolvenčním řízením nemá nic společného.
Dle jejich zveřejněných podmínek platí, že Informace o úhradě dluhu je v registru uchovávána po dobu 3 let a v případě, že se jedná o produkt „Telekomunikační poplatky, služba elektronických komunikací“, nebo o produkt „Elektrická energie“ nebo „Plyn“, k automatickému výmazu dochází po jednom roce od data úhrady dlužné částky po splatnosti. Mám za to, že bude třeba, abyste registru doručili usnesení soudu o ukončení insolvenčního řízení, kterým byl zároveň zproštěn k placení případných dalších dluhů spolu s žádostí manžela o výmaz jeho osoby z negativního registru SOLUS.
Zároveň však platí, že informace o proběhlém insolvenčním řízení jsou v insolvenčním rejstříku zveřejněny ještě 5 let po právní moci usnesení o skončení oddlužení (dle ust. § 425 odst. 1 insolvenčního zákona).
 
Dobrý den, v roce 2015 jsme delali s pritelem konsolidace pujcek do jedne. V monete po konsolidaci pujcek jsme pidili zda je jeste nejaka pijcka nekde nebo neco. pani nam rekla ze zadala na vypis dluzniku a je vse vsude na 0kc. Na to konto další rok 2016 prosel dopis o zaplaceni dluhu 25ts z vymahani dluhu. Dluh byl ihned zaplacen. Nyni 2018 by jsme chteli stavet dum a zjistili ze jsme v registru dlužníků. ani jsme o tom nevedeli. Je nejaky zpusob jak zazadat o predcasne vymazani nebo dostat pozitivni ohlsy z nynejsi banky ze bse splacime tak jak se ma. Dekuji moc za radu
 
Dobrý den.

Váš dotaz se netýká výkonu exekuce ani oblasti insolvence (insolvenčního řízení).
Dotaz proto prosím uložte do formuláře na stránce http://www.poslatdotaz.cz
Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9. -11. hodinou na stránce
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.