Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.495.250

Založení účtu v insolvenci a zabavení peněz exekutorem - může se to stát?

Odesláno: 
Otevřeno 641 x
3 odpovědi
 
Manželce byl ustanoven insolvenční správce. Tento nám sdělil, že můžeme otevřít svůj účet. Z účtu bylo strženo 50 000 Kč exekutory manželova účtu, ačkoliv soud přiznal osobní bankrot.
Dává nám špatně informace nespolupracuje jak by měl ujišťoval nás že na účet nesmí exekutori při jednání ústně řekl že to není jeho povinnost prosím o radu zřejmě by bylo nejlépe změnit jej nemá kvalifikovaný přístup děkuji za zprávu Popek Jiří jméno in. spravce je lukáš vlašaný na jeho stránkách jsou špatně recenze
 
Dobrý den,
platí, že exekuci na insolvenčního dlužníka lze v průběhu insolvenčního řízení nařídit, nelze ji však provést. Pokud si tedy zřídila manželka na své jméno bankovní účet a byl prohlášen její úpadek, soudní exekutor nemůže co se týká financí na účtu nic tzv. strhávat.
Zároveň upozorňuji, že insolvenční správce není žádný advokát či poradce dlužníka v jeho insolvenčním řízení, avšak má zejména dbát na řádným průběhem insolvenčního řízení.
Pokud máte za to, že správce nečiní v rámci svých povinností úkony tak, jak mu zákon předepisuje, nic Vám nebrání toto sdělit insolvenčnímu soudu s žádostí o nápravu.
Z Vašeho dotazu bohužel nevyplývá, zda se nejednalo o bankovní účet na jinou osobu než manželku a o jakou exekuci se zde jednalo (resp. kdo je povinným v dané exekuci).
 
Dobrý den,
Již třetím rokem mi běží insolvence. Nyní jsem zjistila, že u stejných případů jako jsem já insolvenční správce zamítl dluh od Profi Creditu jako nemorální u mě tak neučinil a dluh ponechal celý. Já jsem díky své nevědomosti a jednání mého insolvenčního správce přišla o dům a největší pokožku v oddlužení má právě profi Credit kde ze 60 ti tisíc musím zaplatit 300tisíc. Dá se v mém případě ještě něco dělat? Děkuji s pozdravem Lenka Kynclová Kontakt mail kynclovalenicka2@gmail.com nebo tel. 797709192
 
Dobrý den,
pokud proběhl přezkum této pohledávky již v roce 2015, v současné době již stěží lze postup správce napadnout.
Dříve však insolvenční správci pohledávky PROFI CREDITu nepopírali tak plošně, jako je tomu nyní, a to z důvodu vývoje judikatury a také zejména s ohledem na zákon o spotřebitelském úvěru, který je účinný od konce roku 2016, a který chování PROFI CREDITu usměrnil.