Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.443.462

Konec exekuce a žádost o vrácení přeplatku exekuce

Odesláno: 
Otevřeno 1655 x
1 odpověď
 
Dobry den,
dnes (09.03.2018) nastala právní moc ukončení exekuce na moji mzdu, ale bohužel exekutorský úřad stáhnul z mého účtu částku jakoby exekuce pořád byla aktivní. Každopádně 9/02 oprávněný potvrdil návrh o zastavení exekuce a během toho času exekutorský úřad už strhl celkem 2 splátky.
Otázka je, zda je nějaký právní odstavec který říká jak a kdy můžu peníze obdržet zpět? Mezitím jsem poslal žádost o vrácení přeplatku na můj bankovní účet. Prosím o radu co můžu teď udělat protože potřebuje moje peníze co nejdříve. Děkuji moc.
 
Dobrý den, pokud máte za to, že Vám byly učiněny srážky ze mzdy neoprávněně, již po skončení exekuce, doporučuji kontaktovat Vašeho zaměstnavatele a ujasnit si, zda disponuje rozhodnutím, na základě něhož je zrušen příkaz exekutora srážet z Vaší mzdy. Současně kontaktujte exekutora s dotazem, zda skutečně přišly srážky ze mzdy na jeho sběrný účet až po skončení exekuce a pokud ano, kdy Vám je vrátí. Obecně, v případě, že by byla část Vaší mzdy srážena po skončení exekuce, jednalo by se o bezdůvodné obohacení exekutora, případně oprávněného, pokud by mu neoprávněnou částku poskytl, a současně protiprávní jednání exekutora, na které byste byl oprávněn si stěžovat u Exekutorské komory či u dohledového orgánu, kterým je Ministerstvo spravedlnosti, jež má oprávnění povinovat exekutora k nápravě.