Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.548.815

Exekuce u rodičů pokud má dlužník trvalé bydlište na obecním úřadě, městském úřadě

Odesláno: 
Otevřeno 372 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
teta má syna, který bydlel v jiném městě, trvalé bydliště má na obci. Přestal chodit do práce, platit výživné na dítě.
Byla mu nařízena exekuce na plat, žil asi na ulici, než skončil u tety. Našel si novou práci, kde mu exekuci sráželi a začal dočasně bydlet u ní. Samozřejmě se objevili exekutoři, přestože má syn trvalé bydliště na obci.
Chci se zeptat, jak může teta postupovat, když syna z baráku vyhodila, ale on všude (od sociálky, přes pojišťovnu, až po soud) nahlásil jako svoji adresu její bydliště.
Dopis od soudu došel taky k ní. Může se proti tomuto nějak bránit, aby exekutoři nepřišli znovu, případně aby jeho pošta nechodila k ní?
Děkuji.
 
Dobrý den, ohledně probíhající či potenciální exekuce bych doporučovala písemně vyrozumět dotčeného exekutora o tom, že povinný již na adrese své matky nebydlí a že zde ani nemá uložené žádné své věci. Toto sice nemusí exekutor akceptovat, avšak na druhou stranu, pokud bude Vaše teta argumentovat tím, že návštěvou u ní budou toliko navyšovány náklady řízení bez vymožení jakékoliv části pohledávky, mohl by to vzít exekutor v potaz, neboť bezúčelnému navyšování nákladů se snaží exekutor vždy zabránit. Dále doporučuji pokusit se zjistit, kde povinný nyní bydlí a tuto adresu nahlásit exekutorovi. Jinak je nutno vyvíjet tlak na povinného, aby nahlášenou adresu Vaší tety na uvedených úřadech zrušil a paralelně tak musí Vaše teta učinit i sama, zejména je nutno, aby tuto skutečnost sdělila na místní poště, s tím, aby jí zásilky pro syna již nedoručovali.