Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.541

Exekutor ignoruje splátkový kalendář a chce zbytek dluhu najednou - může to požadovat?

Odesláno: 
Otevřeno 695 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
soudem nařízená exekuce na plat je stanovená na částku 3500 Kč. 23.10.2017 mi volal exekutor jak hodlám zaplatit zbytek dluhu u něj. Nechápal jsem, ani nechápu jak je možné, když dluh se mi strhává měsíčně a vše je strháváno ve stejný den, že došlo k nějakému zesplatnění zbytku dluhu, který vymáhá exekutor.
Exekutor chce, abych zaplatil zbytek částky která činní 35.000 Kč do konce měsíce, tj. do 31.10.2017.
Když jsem se ho zeptal, jak je možné, že byl dluh zesplatněn, když je soudem daná částka, která se mi strhává měsíčně a vše jim chodí jak má, tak mi řekl že není banka a že nemusí čekat na splátkový kalendář.
Teď nevím zda-li je toto možné? Aby mohl přerušit splátkový kalendář a žádal o doplacení zbytku částky, když mu to pravidelně chodí bez problému.
Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,

k zesplatnění Vašeho dluhu dojít nemohlo, neboť ten už je v plném rozsahu splatný. Samotná exekuce se nařizuje pro dluh již splatný, jakkoliv nesplatný.

Pokud je částka 3.500,- Kč stanovena jako „splátkový kalendář“ mezi Vámi a soudním exekutorem, tato pouze částečně odsunula Vaší povinnost uhradit ihned celý dluh.
Soudní exekutor není věřitel; soudní exekutor má povinnost vymoci celou dlužnou částku ve prospěch věřitele a to co v nejkratší možné době.