Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.546.494

Žádost o snížení splátek insolvence - vzor, formulář, tiskopis

Odesláno: 
Otevřeno 14660 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
potřeboval bych poradit ve snížení splátek v insolvenci. Mám teď dost vysoký příjem kdy mi na insolvenci odchází cca 15 tis. s tím že na splnění 30% mi stačí kolem 4000. konzultoval jsem to s insolvenčním správcem a ten mi řekl že můžu, že si ale musím naspat žádost.
Vůbec nevím jak má vypadat a co má obsahovat aby měla aspoň malinkou šanci na úspěch. Předem děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás,
ano požádat o nižší splátky si můžete.
Vzor je zdarma zde:
https://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/home/dotazy-exekuce/questions/5266-zadost-o-snizeni-splatek-insolvence-vzor-formular-tiskopis.html
Musíte zde popsat z jakého důvodu (například nezletilé dítě jde ze školky do školy, narození druhého potomka, je-li někdo nemocný tak vyšší výdaje na léky, vyšší náklady na bydlení, vyšší náklady na dojíždění do práce), s tím, že Vaše tvrzení by měla být doložena i listinami jakožto důkazy. Jen Vás upozorňuji, že při snížené splátce musíte uhradit svým věřitelům alespoň 50% pohledávek a odměnu insolvenčního správce. Navíc je nutné v žádosti určit i výší nižší splátky, o kterou žádáte. Jen dodávám, že pokud Vám bude nižší splátka schválena, budete povinen tuto částku hradit až do konce oddlužení.