Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.548.634

Exekuce a zamítnutí úhrady dluhu věřiteli

Odesláno: 
Otevřeno 884 x
1 odpověď
 
Vyhrála jsem spor o byt, rozsudek padl 2/6/2015, odpůrci byli povinni byt vyklidit a vyklizený mi předat a uhradit mi náklady řízení a škodu. Právní moci nabyl 24/6/2015.
Odpůrci dne 10/6/2015 podali návrh na insolvenci s tím, že jsem jim neuhradila náklady řízení, rozhodoval 3x nejvyšší soud, a to na částku 26.000 Kč, ač oni mi dlužili více jak 250.000 Kč a tyto jsem chtěla započítat.
Jednalo se o to, aby se mi omluvili za pomluvy, které sdělovali v souvislosti se soudem o byt. Soud však rozhodl, že se to stalo již dříve, a že se na to zapomnělo a návrh zamítl.
Protože pro další podvod, převod bytu do vlastnictví, ač nebyly opravnění uzivatelé bytu v privatizaci a tato kupní smlouva je absolutně neplatná, soud vrátil spor k doplnění, zda-li je tato kupní smlouva absolutně neplatná ci relativně neplatná a lze ji narovnat předkupním právem, chtěla jsem těchto 26.000 kč uhradit, Městský soud v Praze mi to však nedovolil. jak mám postupovat dále?
Děkuji
 
Zdravím Vás, pokud jsou lidé, kterým máte cokoli uhradit, je třeba za účelem §hrady pohledávky kontaktovat insolvenčního správce těchto věřitelů a dohodnout se na způsobu úhrady této pohledávky. To jakého insolvenčního správce mají právě Vaši věřitelé zjistíte na stránkách http://www.justice.cz, tak v odkazu insolvenční rejstřík stačí zadat pouze jméno a příjmení jednoho z věřitelů a poté kliknout na hledej. Poté Vám vyjedou záznamy a Vy klikněte na detail, kde zjistíte právě i údaje o insolvenčním správci těchto Vašich věřitelů nyní v insolvenci.