Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.992

Exekuce kvůli dluhu nevlastního otce - dluh vedený na nevlastního syna

Odesláno: 
Otevřeno 928 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Dluh u AirBank. 2013, kdy jsem bydlel s matkou a nevlastním otcem, tak mi řekl nevlastní otec, abych si udělal účet u AirBank a já ho poslechl. Kartu jsem si založil a jakmile jsem ji měl, tak mi řekl ať mu ji dam, že ji bude mít u sebe a hospodařit s ni a já mu na to přistoupil. Párkrát jsme šli do AirBank a já mu naprosto ve všem věřil a když bylo třeba, tak jsem podepsal různé papíry a nikdy jsem to moc nečetl. Celou tu dobu tu kartu měl u sebe, jen když se měla vybrat nějaká částka, tak mi ji dal s tím, že on to vybrat nemůže, že na kameře musím být viděn já. Takto to trvalo až do roku 2015, kdy mi ji po mámině smrti dal, v té době jsme měli mezi sebou konflikty, ale to je věc jiná. Na podzim minulého roku, jsem ze zvědavosti zavolal do AirBank a zeptal jsem se, zda tam není nějaký dluh, protože jsem chtěl mít jistotu, zda je vše v pořádku. A tam mi řekli, že tam bylo bráno osm půjček v celkové hodnotě asi 160.000 Kč a s úroky to bylo už 260.000 Kč asi. Tak jsem se o to začal více zajímat a tam mi řekli, že některé ty půjčky jsem podepsal já sám (nevědomky, důvěra v otce že vše bude a je v pohodě) a některé byly podepsány elektronicky přes počítač. Můj otec výborně rozumněl počítačům, navíc měl i k dispozici moji občanku, kdy mi ležela volně na stole doma a mohl si ji i půjčit. Po zjištění jsem to ohlásil na Policii a ta to řešila. Dokonce si ho i pozvali k vyjádření a když jsem tam šel potom já, tak policajt na mě, že jsem si ty půjčky vzal já a veškeré peníze jsem prohrál v nějakých hrách, prý v hazardních.
Nevlastní otec mu nakecal jen samé lži a nakonec jsem z toho vyšel špatně já. Tomu policajtovi jsem tam asi hodinu tvrdil, že to neni pravda, že si to vše vzal on a že měl k dispozici moji kartu, přístup k občance a že využil mé důvěry a hlouposti. Takto jsem mu to říkal dlouho, ale ten policajt na mě tlačil at řeknu pravdu a já ten nátlak nevydržel. On začal psát závěrečnou zprávu s tím, že jsem zapomněl, že jsem si někdy nějaké půjčky bral a že jsem si vzpomněl až na Policii při výslechu. Pořád jsem mu říkal, že to tak není i jsem tam brečel ale nakonec jsem to pod nátlakem slov podepsal. Takže nevím, co mám teď dělat, zda to musím platit já, nebo co.
Moc dobře vím, že mam pravdu já a věděla to i máma, ale ta bohužel zemřela a bohužel už říct nic nemůže, jak to opravdu bylo. Navíc se pět let léčím u psychiatra a v době kdy to řešila ta policie, tak jsem byl na léčení v Bohnicích. Trpím depresemi, uzkostmi, nejistotou, emotivní i při sebemenší zátěži. Prostě na té policii jsem to podepsal, byl jsem rozhozený a teď nevím co s tím mohu dělat. Můj nevlastní otec je schopný všeho a bojim se toho, aby třeba nezneužil toho, že policie uvěřila jemu, tak aby na mě nepodal oznámení, že jsem ho křivě obvinil.
I když to neni pravda. Poraďte prosím, co s tím vším mohu ještě dělat?
 
Zdravím Vás, takových případů jako Vy je poměrně dost. Bohužel tyto dluhy budete muse uhradit pouze Vy, neboť jsou na Vaše jméno, což jste ostatně (sice po nátlakem) potvrdil i u policie, a to pří výslechu. Víte lidé co jsou psychicky slabší by na policii měli chodit, pokud možno s advokátem, který se zabývá trestním právem a nikoli sami. Je-li Váš nevlastní otec takový "machr" jak zde uvádíte, tak on nic platit nebude a vše zůstane bohužel pouze na Vás.