Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.727

Návrh na zastavení exekuce - náležitosti, co musí obsahovat

Odesláno: 
Otevřeno 1634 x
3 odpovědi
 
Prosím o radu co musí obsahovat dopis exekutorovi když ho chci žádat o zastavení exekuce která již je vystavena na můj účet od 7.5.2016.
Mám doklady o zaplacení směnky, ale i přesto ji použili jako nezaplacenou, posílala jsem kopie o zaplacení k soudu i exekutorovi. Exekutor mě odpověděl že žádost jsem poslala nedostatečnou, všude samé paragrafy a nerozumím tomu co znamená výraz "datovaná". Prosím o radu co musí návrh na zastavení exekuce obsahovat.
 
Zdravím Vás, v tomto případě je nutné přesně popsat jak k úhradě směnky došlo a doložit úhradu rovněž i úředně ověřeným dokladem, např. výpisem z účtu, stvrzenkou z bankomatu, písemným potvrzením o úhradě dlužné částky. Návrh na zastavení exekuce je v tomto případě nutné podat k soudnímu exekutorovi a to dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. g) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). V návrhu na zastavení exekuce je rovněž nutné i uvést komu jste danou částku uhradila, protože směnka je cenný papír, který je převoditelný pouhým rubopisem, tj. , podpisem nového majitele směnky na rubu směnky. Pokud si stále nebudete vědět rady, bude lepší vyhledat pomoc advokáta. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Mám však za to, že pokud v návrhu na zastavení exekuce popíšete jak, kdy a komu jste tuto částku uhradila a doložíte úhradu i doklady exekuce by, a to minimálně co do výše úhrady měla být zastavena.
 
Dobrý den mám dotaz musí směnka obsahovat rodné číslo nebo datum narození osoby která směnku vystavila myslím ta která půjčila peníze? Musím do žádosti o zastavení exekuce napsat paragrafy podle kterých žádám o zastavení.
 
Zdravím Vás, mám za to, že výstavce směnky by měl být dostatečně určitě identifikován, což znamená, že by mělo být uvedeno jeho jméno (jména), příjmení, datum narození a bydliště. Ohledně návrhu na zastavení exekuce je vždy dobré, když tam budou jednotlivé paragrafy uvedeny, což platí zejména u ust. § 268 odst. 1 a konkrétního písmene občanského soudního řádu. Zákonné důvody pro zastavení exekuce jsou upraveny v ust. § 268 odst. 1 písm. a) - h) občanského soudního řádu.