Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.742

Exekuce vykonatelného rozsudku na vyklizení nemovitosti

Odesláno: 
Otevřeno 1194 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
prosím Vás o radu v následující věci.
Jsem polovičním spoluvlastníkem domku a mám rozsudek (vykonatelnost 2015) na vyklizení osoby, která domek užívala neoprávněně. Než jsem požádal o exekuci zmíněného rozhodnutí, povinný získal poloviční spoluvlastnictví tohoto domku. Asi však o spoluvlastnické právo přijde, a to vypořádáním spoluvlastnictví mezi námi. Mám za ním značné pohledávky a on je bez jiného majetku a příjmu.
Jestliže ztratí spoluvlastnictví a nevyklidí domek, mohu jako oprávněný použít zmíněné vykonatelné rozhodnutí k exekuci, když bylo vydáno za jiné situace (původně měl být vyklizen neoprávněný uživatel, ale nyní by měl být vyklizen dřívější spoluvlastník)?
Předem Vám děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud by povinný nebyl spoluvlastníkem nemovitosti, mohl byste tento rozsudek na vyklizení nemovitosti uložené povinnému bez obav použít. Pokud je spoluvlastníkem, je nutné buď ujednat pravidla užívání nemovitosti, a to včetně její údržby a všech plateb, nebo pokud se nedohodnete požádat soud o vypořádání spoluvlastnictví.
Pokud budete mít v ruce exekuční titul, resp. až povinný nebude spoluvlastníkem, tak rozsudek na jeho vyklizení použijte co nejdříve.