Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.897

Sloučení exekucí u více exekutorů - postup, návod, informace

Odesláno: 
Otevřeno 4111 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
přítel za své mládí nasbíral exekuce u pěti různých firem. Ráda bych mu pomohla s řešením a splácením a chci se zeptat, jaké jsou podmínky pro sloučení exekuce a jak a kde si o sloučení zažádat? Dívala jsem se také na oddluzteme.cz, ale jak jsem četla, většina těchto firem vybírá horentní sumy za zprostředkování a nakonec se to vůbec nevyplatí. Proto mě zajímá, zda je možná si sloučení exekucí vyjednat sám a jak na to. Celková výše exekucí je zhruba 70 tisíc.

Děkuji a přeji hezký den.
 
Zdravím Vás, o sloučení exekucí lze požádat jen jedná-li se o stejné dluhy, které vymáhá stejný exekutor. Typickými příklady jsou například exekuce pro černé jízdy, které však musí být podány zhruba ve stejném čase, aby tyto exekuce byly zhruba ve stejné fázi rozpracovanosti. Pokud by tomu tak bylo, tak můžete návrh na spojení exekucí k exekutorovi podat i sami.
Pokud se jedná o pět různých exekucí vedených u pěti různých exekutorů, nemá smysl o spojení exekucí vůbec žádat.
Osobně bych různým obchodníkům s "lidskou bídou" na internetu příliš nevěřila, a obrátila bych se raději na poradny při finanční tísni. Služby těchto poraden jsou klientům poskytovány zdarma a kvalitně, neboť v těchto poradnách pracují právníci, kteří lidem po prostudování listin navrhnou nejlepší řešení, a to na míru.