Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.209

Exekuce - zabavení věci nedlužníka s podmínkou vrácení při splacení části exekuce

Odesláno: 
Otevřeno 1071 x
1 odpověď
 
mám dvě exekuce jednu si platím sama a druhou strhávají manzelovi z práce v dubnu k nám došli dva páni že se exekuce neplatí přitom už jí od loňského roku strhávají manzelovi z platu a vzali mi televizi která není moje je dcery i kdyz jsem jim ukázala papíry že není moje tak ji odnes (27.05.2016) li a že musím do 12 hodin zaplatit 20 000 peníze jsem zaplatila a televizi nemám že si má dcera o ní zažádat tak to udělala aby ji vyškrtla ze zabavených věcí a zamítli ji to
 
Zdravím Vás, máte nějaké potvrzení o úhradě částky 20.000,- Kč vykonavatelům, pokud ano, je to v pořádku. I když toto nemorální jednání vykonavatelů silně odsuzuji. Víte exekutoři totiž mohou provádět exekuci i vícero způsoby provedení exekuce současně.
Nyní k zabavenému televizoru. Aby byla televize Vaší dceři vrácena zpět, musí Vaše dcera, a to 30 dnů ode dne, kdy se o zabavení televizoru dozvěděla, podat k soudnímu exekutorovi, který televizor zabavil, návrh na vyškrtnutí televizoru ze soupisu v souladu s ust. § 68 odst. 1 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb), s tím, že televizor byl zabaven osobě odlišné od povinného, neboť vlastníkem televizoru nejste Vy jako povinná, ale Vaše dcera. K tomuto návrhu bude muset dcera doložit své vlastnické právo k zabavenému televizoru, a to tak, že k návrhu přiloží úředně ověřenou kopii dokladů, které prokazují vlastnické právo Vaší dcery k zabavenému televizoru, což je např. kupní smlouva o koupi televizoru, faktura, dodací nebo záruční list, kdy na těchto dokladech bude jméno Vaší dcery jako vlastníka televizoru.
Navíc má za to, že není-li televizor příliš drahý neměl by být zabaven ani povinnému, neboť se jedná o věc nepodléhající exekuci dle ust. § 322 odst. 1 písm. b) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.).
Pokud by exekutor návrhu na vyškrtnutí věci ze soupisu nevyhověl, bude nutné, a to do 30 dní ode dne doručení zamítavého rozhodnutí podat vylučovací žalobu k exekučnímu soudu, v níž se bude Vaše dcera soudně proti exekutorovi domáhat vyškrtnutí televizoru ze soupisu. Přeji Vám hodně štěstí.