Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.949

Splácení dluhu manželem a exekuce na manželku - navýšení splácené částky exekutorem

Odesláno: 
Otevřeno 1150 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
potřebovAl bych poradit byla my sražena exekuce z platu a to 25.000 Kč a 6% ročně úrok od doby neplacení exekuce je jíš vyplacena ale ne my začaly strhavat tak tuhle exekucí udělaly druhou pod jiným jednacim číslem kterou udělaly přímo na manželku na její jméno a to je stejná exekuce kterou sem vyplatil stejný dluch a manželce přišlo vyplatit 100.000 Kč.
Nechápu když sme o aba zaměstnaní nefunguje to tak kdo dříve s manželů začne platit. Exekuce je podle miho nazoru neopravněna jestly exekuce byly na moje jméno a vyplatil sem jí 25.000kč a 6 % ročně od doby neplacení tak přece nemůžou vytvořit novou exekuci na manželku stejný dluch a navyšily si ho na sto tisíc Kč
 
Zdravím Vás, pokud jste byl v jedné exekuci označena jako povinný Vy a druhé Vaše žena, nemělo by se dle mého názoru jednat o stejnou exekuci, ale o jinou exekuci. Navíc by bylo nutné vidět alespoň jednu listinu z každé exekuce od soudního exekutora, zde je totiž uvedeno na základě jaké listiny je exekuce nařízena.
Pokud by byly obě exekuce skutečně nařízena na základě jedné listiny, a původní exekuce by již byla zcela uhrazena a zastavena soudním exekutorem, byl by důvod pro zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. g), písm. h) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). V návrhu na zastavení exekuce by bylo nutné uvést, že původní exekuce pod sp. zn. … EX… /rok již byla zastavena, neboť byla uhrazena, což je nutné doložit i kopií usnesení o zastavení exekuce. Z obsahu obou listin vyplývá, že jak zastavená exekuce, tak i exekuce nově nařízena jsou vedeny pro stejnou pohledávku, která již byla uhrazena a vymožena v rámci první exekuce a proto by tedy měla být druhá exekuce zastavena.
Mám však za to, že se nejspíš jedná o jinou pohledávku, kterou bude nutné uhradit. Nejdříve však musíte zjistit, zda se skutečně jedná o stejnou pohledávku či nikoli. Pokud byste to nebyl schopen zjistit sám, doporučila bych Vám, abyste jak s litinami o první (uhrazené) exekuci tak i s listinami ohledně nové exekuci navštívil advokáta, který Vám řekne, zda se skutečně jedná o stejný dluh či nikoli.