Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.614

Michal Vácha, IČ: 75990644 - exekuce podnikatele a hrozba nedodání díla a materiálu

Odesláno: 
Otevřeno 1451 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
jsme nyní v jednání s Fyzickou osobou podnikající dle živnostenského zákona nezapsaná v obchodním rejstříku - Michal Vácha, IČ: 75990644. Dozvěděli jsme se, že je tato fyzická osoba v exekuci. Pan Vácha nám má dodávat materiál a práci - jedná se o stavební společnost. Jsme těsně před podpisem a p. Vácha tvrdí, že nás se to nedotkne.
Prosím o informaci, jaká jsou rizika při podpisu smlouvy o dílo s touto fyzickou osobou.
Děkuji předem.
 
Zdravím Vás, jistá rizika tu jsou, je to však otázka poctivosti daného podnikatele. Exekuce by se však neměla týkat majetku sloužícího k podnikání coby výkonu povolání. Osobně bych zvažovala celkový dojem jakým na mě podnikatel působí, jak jedná, jaké jsou na něj reference. Dále bych zvažovala i to, jak podnikatel přistupoval k tomu, že jste zjistili, že je v exekuci.
Dokud nebude smlouva o dílo podepsána, můžete provedení činnosti svěřit jinému podnikateli, je to jen na Vás. Exekuce obecně postihuje majetek povinného, ale jeho pracovní činnost nikoli, jen je otázka, zda mu např. není blokován jeho podnikatelský účet, což by mohlo způsobit problémy např. při nákupu materiálu.