Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.981

Exekuce na účet, banka následně účet zrušila bez souhlasu majitele účtu

Odesláno: 
Otevřeno 1911 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Je na mne asi dva roky uvalena exekuce za 10.000 Kč, což je dohromady 22.000 Kč. Exekutor postupoval tak, že mi touto částkou dal účet u RF banky do dluhu. Já jsem musela samozřejme platit poplatky. Dostala jsem ovšem dopis, od banky o zrušení učtu a musela jsem zaplatit doplatky.
Účet neexistuje já netuším, kde je dlužná částka. V bance to nevědí a já jsem dlouhodobě sociálně slabá, proto bojujeme s právníkem o odklad.
Rozsudek není zatím znám. Mohla banka svéhlavě ukončit smlouvu? Nebo exekutor? Nechci se jej zbytečně ptát a volat, když jsme v právním řízení.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, mám za to, že pokud byl účet zrušen, exekutor tedy zrušil i exekuční příkaz, který postihoval Váš zrušený účet. Mám za to, že exekuce nezrušila, existuje i nadále. Jelikož jste právně zastoupena, můžete se radit se svým advokátem. Chcete-li však o této exekuci vědět více, můžete si požádat o výpis z Centrální evidence exekucí vedených Exekuční komorou České republiky, webové stránky jsou http://www.ekcr.cz a tento výpis je zpoplatně, je však otázkou jak jsou tyto údaje aktuální. Jinak Vám patrně nezbude nic jiného než kontaktovat soudního exekutora a dotázat se na stav této exekuce.