Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.453

Exekuce na již splacený dluh - jak se bránit a postupovat?

Odesláno: 
Otevřeno 3340 x
1 odpověď
 
Dobry den,
byla jsem v insolvenci, ta skončila prodejem nemovitosti (rodinného domu) a u společnosti Essox jsem měla dluh který byl na pul splacen, ale celková částka z který se dluh počítal byl 32.200 Kc.
Exekuci dostal pan Vrána exekuční úřad Přerov, a ten nevim proč mi stále účtoval dluh z těch 32.200 Kč, ale zbyvalo doplatit 13.000 Kč. Exekuci tam mam od roku 2009.
Loni (2015) v srpnu jsem volala na Essox (protože mi přišlo že mám další exekuci od nich) a paní z Essoxu se mi omluvila, že vymáhaci společnost jim exekuci (dluh) vrátila, ale exekuci nezastavila.
Takže mi tedka přišel papír že mám zaplatit 13000 Kč a náklady exekuce.
A tak mi teda řekněte co jsem do teď platila.
V Přerově se totiž se mnou vůbec nebaví.
Můžete mi poradit?
 
Zdravím Vás, zmiňujete se o insolvenci, ale již nepíšete, zda jste byla soudem osvobozena od placení pohledávek nebo jak tato insolvence skončila, to je velice důležité. Bez této informace Vám bohužel nemohu dále poradit. Protože kdybyste byla osvobozena od placení pohledávka a ona exekuce u essoxu by byla ještě před usnesením, kterým soud zjistil Váš úpadek, bylo by nutné podat k soudnímu exekutorovi návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. h) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.), a to s odůvodněním, že pohledávka essoxu byla řádně hrazena v rámci insolvence a, že jste byla soudem osvobozena od placení zbytku pohledávek před úpadkem, což se vztahuje i na tento případ a je nutné v kopii rovněž doložit i usnesení o splnění oddlužení a o osvobození od placení zbytku pohledávek. Mám za to, že v tomto případě by tato exekuce měla být zastavena.
Pokud jste však osvobozena od placení zbytku pohledávek soudem nebyla, budete muset zbylou část této pohledávky uhradit.