Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.663

Celková splátka všech dluhů bez insolvence, oddlužení, osobního bankrotu

Odesláno: 
Otevřeno 3241 x
1 odpověď
 
Dobrý den. Už spousty let jsem si nezjistovala kolik kde dlužím, jen se domnívám. Než výši dluhu zjistím, chci se zeptat na možnosti jak to vyřešit. Je možné udelat celkovou splatku ze všech dluhů krom možnosti insolvence? Tak vysokou výplatu nemám - cca 12.000kc hrubého, platím alimenty a jeste jednu půjčku. Mám před svatbou a nevím kudy kam. Poradte a děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud nemáte exekuce, navštivte banku a požádejte o výpis z registru dlužníků (SOLUS), máte-li ještě exekuce, požádejte si o výpis z centrální evidence exekucí, a to přímo Exekutorskou komoru ČR, která vede Centrální evidenci exekucí, popřípadě můžete jít ještě na okresní soud na jehož území bydlíte a požádat o provedení lustrace všech řízení, která byla proti Vám u tohoto soudu vedena.
Následně se obraťte na Vaše věřitele s žádostí o sdělení aktuální dlužné částky, neboť údaje v těchto registrech jsou vždy k datu záznamu a ne všichni věřitelé tyto údaje řádně aktualizují.
Kromě insolvence můžete zkusit požádat v bance o konsolidaci půjček, nevýhodou je, že splátka je dosti vysoká a ne vždy na tuto splátku dlužníci mají, takže bez finanční podpory rodiny či přítele (přítelkyně) to bude velice obtížné.