Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.565

Dražba, vydražení nemovitosti - kdo je majitel movitého majetku?

Odesláno: 
Otevřeno 1294 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mohl bych poprosit o radu ohledně dražby nemovitosti? - draží se pouze pozemek a zděná chata, která není zapsána v katastru nemovitostí - nalézá se v aktivní záplavové zóně a dnes (06.05.2016) již nebývá výstavba dovolena. Je možné zlegalizování této stavby? (dlužník prý nekomunikuje a nemají žádné informace)
Ale hlavně proč píši je dotaz na movitý majetek? Na pozemku jsou dvě unimo-buňky a mnoho materiálu i odpadu, což není v dražbě zmíněno. Jak je s tímto naloženo po dražbě - stane se vše majetek mým - možnost úklidu, nebo je nutné kontaktovat bývalého majitele aby si Unimo-buňky odstranil?

Mnohokrát děkuji, Michal Horníček
 
Zdravím Vás, pokud byste danou chatu a pozemek vydražil tak se stáváte pouze vlastníkem věcí uvedených v usnesení o příklepu, které by měly být shodné s věcmi uvedenými v dražební vyhlášce. Povinný by měl chatu a případně i unimo buňky je-lu jejich vlastníkem vyklidit. Resp. své věci z chaty by byl povinen si vyklidit. Mám za to, že zde by byla nutná dohoda s vlastníkem unimo buněk na jejich vyklizení či odstranění.
Na to jak nejlépe legalizovat stavbu se zeptejte kolegů, kteří se zde zabývají správním, případně i občanským právem.