Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.822

Exekuce na plat, mzdu - exekutor tvrdí, že nic od zaměstnavatele nedostal (dluh již splacen)

Odesláno: 
Otevřeno 1071 x
7 odpovědí
 
Dobrý den,
mám dotaz ohledně exekuce, která jak mi zdělil exekutor skončila 10/2015 a byl mi vrácen přeplatek 11/2015 ve výši 715 Kč. Přesto mi zaměstnavatel srážel ve výplatě 11,12/2015 až 01/2016.
Exekutor žádné platby prý již neobdržel. Na koho se mám obrátit, abych zjistil, kde sražené peníze jsou? Jedná se o částku cca 30000. -kč Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, pokud Vám zaměstnavatel prováděl srážky ze mzdy a exekutor tyto peníze již neobdržel, bude nutné se nejdříve obrátit na Vašeho zaměstnavatele a poté to ještě zkusit u exekutora. Pokud byste neuspěl obraťte se v této věci na advokáta, mám za to, že advokátovi nebude zapírat nikdo. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. K advokátovi s sebou vezměte usnesení o zastavení exekuce s doložkou právní moci spolu s výplatními páskami za listopad 2015, prosinec 2015 a leden 2016. Přeji Vám hodně štěstí a pevné nervy.
 
Dobrý den, kdo by mi měl zaslat usnesení o zastavení exekuce, která byla již zaplacena, srážkami ze mzdy??
děkuji
 
Zdravím Vás, usnesení o zastavení exekuce by Vám měl vždy zaslat exekutor, neboť se jedná o rozhodnutí soudního exekutora.
 
Dobrý den, zjistilo se že peníze zůstaly u zaměstnavatele, jelikož mám ted jinou nepřednostní exekuci a již nepracuji u této firmy, nicméně mi bylo řečeno že čekají jestli se nepřihlásí o o tyto peníze jiný exekutor. Je to možné? , když byli peníze sráženy pro přednostní exekuci??? děkuji
 
Zdravím Vás, pokud byly peníze sráženy pro přednostní exekuci a pro určitého exekutora, měl by zaměstnavatel tyto peníze exekutorovi pravidelně zasílat, a to co nejdříve poté co tyto peníze srazí zaměstnanci - povinnému ze mzdy nebo z platu.
 
Dobrý den, prosím o radu přednostní exekuce byla splacena 10/2015, srážky ve výplatě byly ještě 11,12/2015 a 01/2016 částka činí cca 30000, -Kč, u tohoto zaměstnavatele již nepracuji, tato částka se nachází v jeho tzv. depo účtu. Nyní mám další 3 nepřednostní exekuce od jiných exekutorů. Otázka zní zda mám právo požadovat zmíněnou částku na,, depo účtu"od bývalého zaměstnavatele? A jak bych měl postupovat? Velice děkuji.
 
Zdravím o částku v depositu u bývalého zaměstnavatele můžete požádat buď Vy nebo jednotliví exekutoři, kterou vedou nepřednostní exekuce. Jelikož u tohoto zaměstnavatele již nepracujete, měl by tento zaměstnavatel peníze vyplatit buď Vám nebo dalším exekutorům, a to dle pořadí v němž mu byly doručeny exekuční příkazy k provádění exekuce srážkami ze mzdy povinného.