Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.892

Maximální počet exekucí na plat, mzdu, výdělek - kolik exekucí může být?

Odesláno: 
Otevřeno 2148 x
3 odpovědi
 
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, kolik může mít člověk na sebe exekucí na mzdu? Moc děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, počet exekucí na mzdu povinného není nijak omezen. Povinný tedy může mít klidně 3, 4 a více exekucí na mzdu. Nicméně povinný bude ze své mzdy nejdříve hradit přednostní pohledávky a poté pohledávky nepřednostní, a to v pořadí v jakém byly či budou jednotlivé exekuční příkazy doručovány soudnímu exekutorovi. To znamená, že povinný bude ze své mzdy hradit vždy pouze jednu exekuci, a to dle pořadí, nebo bude jako první hradit exekuci přednostní. Po úhradě přednostní exekuce nebo první exekuce v pořadí, bude ze mzdy povinného hrazena druhá, třetí či čtvrtá exekuce.
 
Dobrý den, mohla bych se ještě tedy zeptat konkrétně když mam dluh u společnosti ACZI jakym zpusobem oni pohledávku vymahají? Jetsli je to pak soudní cestou nebo jak tedy?? a jestli jsem zaměstnána, jestli mi dají exekuci na plat, když nemám žádný majetek? děkuji za odpověd
 
Zdravím Vás, praxi vymáhání pohledávek u této Vámi zmiňované společnosti skutečně neznám. Domnívám se však, že stejně jako většina oprávněných i tato společnost s největší pravděpodobností využije služeb soudního exekutora, který se na základě Vašich majetkových poměrů rozhodně pro nejvhodnější způsob (způsoby) provedení exekuce. Pokud tedy nemáte majetek, ale máte příjem ze zaměstnání lze očekávat exekuci provedením srážek ze mzdy. Máte-li účet není vyloučena ani exekuce přikázáním pohledávky z účtu povinného a ani exekuce prodejem movitých věcí povinného. Mám za to, že jste-li zaměstnána je exekuce srážkami ze mzdy téměř jistotou.