Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.081

Prodej vydraženého bytu - existuje lhůta po kterou se byt nesmí prodat?

Odesláno: 
Otevřeno 1539 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
18.4.2016 jsem vydražil byt. Je možné tento byt obratem prodat, nebo je nutné ho po určitou dobu držet ve vlastnictví? Dále jsem se chtěl zeptat, jakým způsobem se postupuje v případě, že k bytu nebudou žádné klíče a já se do něj nebudu moci dostat.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud byste vydražený byt obratem prodal, musel byste hradit daň z příjmů, a daň z převodu nemovitostí. Pokud byste si však byt po dobu 5 let od dražby ponechal a prodal až poté, hradil byste jen daň z převodu nemovitostí,
Pokud by Vám nebyly předány klíče a do bytu byste se nemohl dostat bylo by nutné tuto věc řešit přes policii či soudy. Přes policii, protože se jedná o Váš byt do, kterého nemáte přístup a přístup do bytu potřebujete, policie by Vám tedy násilně vstup do bytu zajistila. Přes soud proto, že kdyby měl povinný v bytě věci bylo by nutné soudit se s ním o vyklizení nemovitosti. To je právě to úskalí v nabývání nemovitostí v exekučních dražbách.
 
Děkuji za odpověď.

Je bych se chtěl ještě zeptat.
Je nutné žádat policii? Není možné se do bytu dostat svépomocí? Je to přeci můj byt.

Je nutné se obracet na soud? Dle dražební vyhlášky se dražila nemovitost s příslušenstvím. Takže bych to chápal tak, že se vším co je v bytě. Nebo se pletu?

děkuji
 
Zdravím Vás, pokud se byt dražil i s příslušenstvím tak je nutné vyložit co to příslušenství je. Dle mého názoru to je topení, záchod, okna, koupelna, kuchyně. Pokud má povinný v bytě či domě věci měl by si je vyklidit. Policii je nutné přivolat i proto, abyste měl důkaz na to, že Vám povinný odepřel do Vaší nemovitosti přístup tím, že Vám neodevzdal klíče od bytu. Při soudním řízení o vyklizení bytu budete mít lepší pozici, než kdybyste se do bytu dostal svépomocí. Pokud má povinný v bytě či domě věci, je nutné, aby si je vyklidil. Podívejte se ještě do usnesení o příklepu, měla by tem být i lhůta k vyklizení věcí z bytu. Obrátit se na soud je v tomto případě ta nejlepší cesta, abyste postupoval v souladu se zákonem. Případně se můžete poradit i s advokátem, kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.
 
Dobrý den,

děkuji za cenné informace.

Na níže uvedeném odkaze je možné se podívat jak na informace o dražbě i na dražební vyhlášku.
Mohu Vás poprosit, aby jste se na to podíval/a a poradil/a mi jaký způsobem to v tomto případě řešit?
V případě potřeby si za právní pomoc i zaplatím.

děkuji
 
Zdravím Vás, já jsem usnesení o příklepu neviděla, ale pokud do nemovitosti nemáte přístup a lhůta k vyklizení nemovitosti již uplynula a povinný s Vámi nekomunikuje, bude nutné se skutečně obrátit v této věci na advokáta. Před schůzkou s advokátem s sebou vezměte veškeré podklady, které k věci máte. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.