Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.689

Oprávněnost exekuce na doručovací adrese kam chodí pošta, dopisy

Odesláno: 
Otevřeno 3561 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
bývalé přítelkyni jsem ručil při půjčce (spoludlužník) už několik let jsme od sebe, ale já mám stále u ní trvalé bydliště (byt jejich rodičů). Ona se také odstěhovala, ale má stejně psané trvalé bydliště (u jejich rodičů) momentálně je byt prázdný a nikdo v něm nebydlí.
Expřítelkyně přestala půjčku splácet. Už proběhl i soud kde k určitému datu měla vše doplatit. Nestalo se.
Kam půjde exekutor vymáhat pohledávky? Může na doručovací adresu, která je nahlášená (v zápisu) na soudě? Děkuji
 
Zdravím Vás, dle mého názoru exekutor půjde tam, kam se mu podaří doručit písemnosti, a to i s ohledem na skutečnost, že v rozsudku je uvedena i doručovací adresa.
 
Dobrý den… mockrát děkuji za rychlou odpověď.
… ještě bych se zeptal, jak exekutor zjistí ve kterém bytě bydlím (panelák) když nemám ani nájemní smlouvu a nic jsem nepodepsal? Mam tady defacto jen pošt. schranku se jménem… Sousedé mě tu sice znají, ale né podle jména-to bude exekutor chodit s mou fotkou po bytech a ptát se, zda tu bydlím? Jaké, prosím, navrhujete řešení? -nechat trvalý pobyt u ex-přítelkyně, nebo se zkusit přihlásit na úřad? --a když mi to úřad schválí, nebude dále exekutor obcházet korespondenční adresu? dekuji
 
Zdravím Vás, řešení záleží zcela na Vás, pokud však již u expřítelkyně nebydlíte, bylo by dobré adresu trvalého pobytu změnit. I když se přihlásíte na úřad, tak exekutor to zjistí a půjde na Vaši doručovací adresu. Pokud Vás nenajde, bude se ptát sousedů, kde bydlíte, takže mu to asi sdělí. Pokud máte společnou schránku s někým, tak se zeptají na to druhé jméno a podle druhého jména najdou i Váš byt, Mám za to, že se exekutorovi v tomto případě nevyhnete.