Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.791

Návrh na vyškrtnutí věci ze soupisu exekuce - lhůta na vyřízení exekutorem

Odesláno: 
Otevřeno 1349 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Navazuji na

http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/home/dotazy-exekuce/questions/3040-exekutor-nereaguje-na-navrh-na-vyskrtnuti-veci-ze-soupisu-zabavenych-veci-v-zakonne-lhute-15-dni-co-delat.html

Myslím, že kdy byl doručen by mi sdělili též na poště, poslali jsme doporučeně. Jedná se o exekutorský úřad Přerov a tam je momentálně dost nejasné, na koho se tam vlastně obrátit. Posílali jsme v pondělí a běží již čtvrtý týden od poslání tak že se domnívám, že lhůta již proběhla.
Mám si vaší odpověď vysvětlit tak, že sice má lhůtu 15 dní, ale když nereaguje nijak a věc odveze, tak se s tím nedá nic dělat?
Zjistím datum doručení a pak tam zavoláme, ale rád bych věděl předem co s tím dál neboť jejich přístup je velice striktní a povýšený, jak jsem se již přesvědčil.
 
Zdravím Vás, on je problém, že Exekutorský úřad Přerov od 01.04.2016 převzal po JUDr. Vránovi soudní exekutor JUDr. Lukáš Jícha. Takže dotaz je nyní nutné směřovat k JUDr. Lukáši Jíchovi. Jak možná víte v médiích se docela hojně přetřásaly incidenty ohledně předání Exekutorského úřadu Přerov JUDr. Vránou nově jmenovanému soudnímu exekutorovi JUDr. Jíchovi. JUDr. Vrána uváděl, že do úřadu neměl od 15.03.2016 přístup. Proto bych se možná obrátila i na Exekutorskou komoru ČR. Její webové stránky jsou tyto http://www.ekcr.cz a telefonicky bych tuto věc konzultovala. Dále by asi nebylo od věci poradit se i s advokátem a případně začít sepisovat žalobu na vyloučení věcí ze soupisu. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Přeji Vám hodně štěstí a pevné nervy. Jako problematickou vidím situaci, kdy zákon exekuční řád výslovně neupravuje jak pohlížet na návrh na vyškrtnutí věcí ze soupisu, o kterém soudní exekutor nerozhodl v zákonné lhůtě.