Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.654

Dražba nemovitosti v době výkonu trestu ve vězení - musí být dlužník o exekuční dražbě informován?

Odesláno: 
Otevřeno 1289 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
táta je ve výkonu trestu (nezaplacené výživné). Má i jiné dluhy, exekuce, ad.
S mámou má napůl chalupu a jeho polovina šla do dražby, o které ale vůbec neví. Nepřišel mu žádný dopis, resp. do věznice, možná na trvalé bydliště, ale tam se nedostanu tak nevím.
Podle netu a dražební vyhlášky co jsem našla zpětně, ale nebyl třeba ani nový odhad, použili několik let starý (kdysi neúspěšně dražba probíhala) a dnes (12.04.2016) je cena jinde. Dá se nějak bránit, aby se dražba oddálila než se vrátí, asi za měsíc? Kam se obrátit?
Je v pořádku, že nebyl o dražbě informován?
Děkuji, hezký den.
 
Zdravím Vás, povinný by měl být o dražbě informován vždy. Navíc můžete vznést námitky proti ceně nemovitosti. Dále můžete podat i návrh na odklad exekuce podle ust. § 54 exekučního řádu ve spojení s ust. § 266 odst. 1 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.), argumentujte tím, že neprodlený výkon exekuce by měl nepříznivý vliv pro rodinné příslušníky povinného, což je nutné i doložit, navíc můžete uvést, kde se Váš otec zdržuje a že má tedy omezené možnosti, aby se bránil, neboť je ve výkonu trestu, ze kterého bude propuštěn za měsíc, což je nutné doložit a z toho důvodu, že žádáte o odklad exekuce o 1 - 6 měsíců.