Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.265

Exekuce na účet po úspěšné insolvenci (plnění pohledávek 100%) - příčina, důvod obstavení účtu v bance

Odesláno: 
Otevřeno 1041 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Rád by jsem se zeptal. 12/2015 jsem úspěšně dokončil oddlužení s plněním 100% pohledávek. Již dva roky před insolvenci jsem si nikde nic nepůjčoval, nikde by neměl vznikat jiný dluh. 04/2016 mi byl exekučně pozastaven můj účet. Co mám dělat?
Dekuji. S pozdravem Ladislav Bála
 
Zdravím Vás, pokud jste byl osvobozen od placení pohledávek a exekučně vymáhaná pohledávka vznikla před rozhodnutím o úpadku podejte k soudnímu exekutorovi návrh na zastavení exekuce v souladu s ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. h) občanského soudního řádu. K návrhu přiložte úředně ověřenou kopii rozhodnutí o osvobození od placení zbytku pohledávek. Argumentujte tak, že jste byl insolvenčním soudem osvobozen od placení pohledávek, které byly i které nebyly řádně a včas přihlášeny do insolvenčního řízení, ač přeihlášeny být mohly. Dále uveďtě, že exekučně vymáhané pohledávka vznikla dne. , tedy před rozhodnutím o Vašem úpadku, a že tato pohledávka mohla být přihlášena do insolvenčního řízení. Pokud tak věřitel neučinil již nemůže požadovat plnění od Vás, neboť se na Vás vztahuje osvobození od placení pohledávek, což je zákonným důvodem pro zastavení exekuce dle ust. § 268 odst. 1 písm. h) občanského soudního řádu.
Pokud by však tato pohledávka vznikla po Vašem úpadku, nebo po splnění oddlužení, byla by exekuce oprávněná.
Přesto však můžete zajít do banky a v souladu s ust. § 304b odst. 1 občanského soudního řádu požádat o výplatu nezabavitelné částky, která je dvojnásobek životního minima, tj. cca 6.800,- Kč, která by Vám měla být na základě Vaší žádosti vyplacena.