Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.493

exekuce kvuli zrade otce

Odesláno: 
Otevřeno 821 x
1 odpověď
 
kamarád má dluh asi 1 500 000kč, který ale udělal na jeho jméno jeho otec, když si v roce 2004 půjčil peníze, tím způsob, že se mu podařilo zfalšovat, výplatní pasky, podpis a vše ostatní co je k tomu třeba a kamarád teď kvůli tomu má exekuci na plat. Je z toho nějáká cesta ven? Děkuji za odpoveď
 
Zdravím Vás, pokud jsou informace Vámi uváděné pravdivé, proč Váš kamarád nepodal trestní oznámení na svého otce pro podvod, a to v době, kdy se o této věci dozvěděl. Bylo by lepší, aby se na nás obrátil přímo Váš kamarád, protože je nutné vědět i to, zda mu byl řádně doručen exekuční titul, tedy rozhodnutí na jehož základě je tato pohledávka vymáhána. Pokud ne bylo by o důvodem pro zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. a) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). Pokud by totiž exekuční titul nebyl povinnému - žalovanému řádně doručen, jednalo by se o nezpůsobilý exekuční titul, tedy o exekuční titul, který nenabyl právní moci ani není vykonatelný.
Dále je nutné zjistit i to, kdy byla exekuce nařízena, coz bude vědět pouze povinný a nikoli Vy. Až toto budete vědět můžete se na nás opět obrátit.