Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.941

Exekuce včel, včelstva - může exekutor zabavit včely?

Odesláno: 
Otevřeno 1031 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
rád bych Vás požádal o odpověď na můj dotaz. Jsou proti mně vedeny exekuce a z důchodu mi zbývá minimum. V současné době bych si chtěl pořídit včelstvo, zatím 3 úly a musím se přihlásit na ČMSCh, a. s. v Hradištku pod Medníkem, kde požadují registraci s uvedením trvalého bydliště a místo stanoviště včelstev. Já mám trvalé bydliště na MÚ a bydlím u partnerky v jiném městě, kde bych chtěl mít tyto včely umístěny.
Chtěl bych vědět, zda by mohl exekutor tyto včely exekučně zabavit, nebo jestli se to exekutor může dozvědět přes tento svaz chovatelů, případně zda se dělají lustrace u těchto organizací.
Prosím o odpověď, jak mám postupovat
S pozdravem Max
 
Zdravím Vás, včely by mohly být teoreticky exekučně zabaveny, neboť se jedná o zvířata, která neslouží člověku jako společník. Včely jsou chovány jako zvířata hospodářská, tedy aby vyráběly med, který by se prodával. Prakticky si však tuto situaci nedokáži představit a mám za to, že včely by exekučně postiženy nejspíše nebyly.
Mám za to, že exekutoři při lustraci majetkových poměrů povinných neoslovují různé spolky jako jsou dobrovolní hasiči a různí chovatelé, neboť by nečinili nic jiného. Pokud by však někdo exekutorovi sdělil, kde se zdržujete, můžete očekávat v bytě či domě u přítelkyně návštěvu exekutora, pokud se exekutor rozhodne pro exekuci prodejem movitých věcí povinného. Je možné jako chovatele označit i jinou osobu, pokud ano, tak zvažte i tuto variantu.