Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.899

Exekuce pro dluh za Internet - hrozí zabavení věcí v bytě partnera se kterým dlužník žije?

Odesláno: 
Otevřeno 1152 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
chci se zeptat, pravděpodobně na mě bude uvalena exekuce za nezaplacení Internetu. Já si vzala Internet od jiného dodavatele, na jinou adresu než jsem měla Internet před tím. Trvale jsem propsána u rodičů v bytě, kde mám i zadlužený Internet, který je psán na mně. Nová internetová smlouva u jiné společnosti jsem si taky napsala na sebe, ale do smlouvy nahlásila adresu přítele. Dluh splacím, ale menšími částkami. Může exekutor zjistit přes internetového dodavatele moji novou adresu? Žiju s přítelem v jeho bytě, a nechtěla bych aby jemu sebrali kvůli mě mobiliář bytu.
 
Zdravím Vás, pokud by na Vás byla skutečně uvalena exekuce, tak mobiliární exekuce je jedním ze způsobů provedení exekuce, což neznamená, že bude ve Vašem případě využita. Kdyby tomu tak bylo, exekutorský vykonavatel by jako první navštívil adresu Vašeho trvalého pobytu, tedy Vaše rodiče. Pokud se u rodičů nezdržujete tak počítejte s tím, že ti by to nejspíše exekutorským vykonavatelům řekli a s velkou mírou pravděpodobnosti by jim sdělili, že žijete u přítele, pokud znají i adresu Vašeho přítele mám za to, že by jim ji řekli a k příteli by tak mohl přijet exekutor. Jedinou cestou jak tomuto zabránit je dohodnout se s přítelem a celý dluh uhradit nebo hradit vyšší splátky než máte uloženy, aby se dluh co nejrychleji umořoval. Tímto nejlépe ochráníte majetek Vašeho přítele před exekucí.
 
aha, takže to znamená, že i ldyby rodiče neřekli kde jsem, tak si mně stejně exekutor díky dodavatwli internetu najde?
 
Zdravím Vás, díky dodavateli internetu to nutně být nemusí, ale stačí, aby některý soused či sousedka znali Vaši adresu a sdělili ji exekutorovi. Pokud dodavatel internetu, který je oprávněný zná Vaši současnou adresu, buďte si téměř jistá, že ji exekutorovi sdělí.
 
Udekuji mnohokrat za odpoved! : ) ) )
 
Zdravím Vás, rádo se stalo. Kdybyste cokoli potřebovala, můžete se na nás obrátit.