Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.493

Dodatečná přihláška dluhu dlužníkem do insolventního řízení

Odesláno: 
Otevřeno 1190 x
1 odpověď
 
Mohu insolvenčnímu správci který mi byl přidělen dát notářsky ověřenou listinu, že dlužím někomu peníze jako dodatečnou přihlášku k insolvenčnímu soudu než bude insolvence schválena?
Když nebyla podána mnou v návrhu pro oddlužení hned Budou to akceptovat. A je možné aby insolvenční soud popřel pohledávku, která byla se zástavou domů a dům byl již prodán ale dluh nesplacen? Co se stane když mám příjem 12.000 Kč měsíčně
A předběžně bylo vypočteno že budu splácet 3800 měsíčně po dobu pěti let
V návrhu mnou bylo pohledávek za 500 000 kč
Ovšem přihlášky jsou za 1 500 000 kč
Zvednou mi měsíční splátky nebo mi insolvenci neschválí že nani nedosáhnu prijmama?
Jaká částka mi musí zůstat?
 
Zdravím Vás, insolvenčnímu správci pochopitelně můžete Vámi zmiňovaný notářský zápis předložit. Bude však záležet na věřiteli zda se řádně a včas do Vaší insolvence přihlásí, pokud ne, má smůlu.
K výši srážek ze mzdy uvádím, že je nutné vědět, zda jste ženatý (vdaná), nebo svobodná (ý) či rozvedená (ý) a kolik máte dětí, které s Vámi žijí ve společné domácnosti. Pokud jste rozvedený je nutné vědět, zda máte soudem určenou vyživovací povinnost a v jaké výši. Pokud je to tak jak uvádíte, mám za to, že budete insolvenčním soudem vyzván (a), abyste si navýšil (a) příjmy formou darovací smlouvy nebo smlouvy o důchodu, ve které se Vám dárce či poskytovatel důchodu zaváže po dobu 60 měsíců posytovat dar či důchod v určité měsíční výši, a to tak, aby byl i s těmito příjmy schopen uhradit pohledávky svých nezajištěných věřitelů alespoň ve výši 30% + odměnu insolvenčního správce ve výši 65.340,- Kč (u jednotlivce) a 97.980,- Kč (u manželů).