Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.304

Sloučení exekucí - dluhy u různých věřitelů

Odesláno: 
Otevřeno 1519 x
1 odpověď
 
Přeji hezký den, mám dotaz zda jdou sloučit exekuce, které jsou všechny z půjček. Jak u banky, tak spořitelny, některé pohledávky byly odkoupeny. A kde požádat o sloučení exekucí, nebo je lepší uvalit na sebe osobní bankrot. Děkuji za Vaši odpověď.
 
Zdravím Vás, návrh na spojení exekucí je možné podat, ale exekuce, které navrhujete sloučit by měly mít všechny jednoho oprávněného, např. pro jednoho věřitele (např. Českou spořitelnu) jsou ve stejné době vymáhány dvě či více exekucí u stejného exekutora. Jedná-li se o exekuce u více věřitelů, např. třeba Home Credit, Česká spořitelna a VZP ČR, tak tyto exekuce, které jsou vymáhány u různých exekutorů, tak tyto exekuce není možné sloučit.
Osobní bankrot (oddlužení plněním splátkového kalendáře) je dobré řešení, jen pamatujte na to, že musíte splnit zákonné podmínky pro povolení oddlužení, tedy že máte více závazků u více věřitelů, Vaše závazky jsou déle než 30 dní po splatnosti a Vy musíte být schopen ze svých příjmů uspokojit pohledávky svých nezajištěných pohledávek ve výši alespoň 30% a k tomu i odměnu insolvenčního správce ve výši 65.340,- Kč. Pokud máte manželku podejte společný návrh na povolení oddlužení, v tomto případě však bude odměna insolvenčního správce za 60 měsíců činit 97.980,- Kč a osvobození od placení zbytku dluhů by se po 60 měsících, co byste řádně plnili podmínky oddlužení týkalo Vás obou.