Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.440

Označení majetku v bytě exekutorem samolepkami - co se s věcmi bude dít dál?

Odesláno: 
Otevřeno 945 x
1 odpověď
 
V bytě mne navštívil exekutor a označil věci žlutou nálepkou, je to již měsíc a věci si neodvezl, co se bude dít dál? Věci označené si někdy odveze? Co když je odveze a já si koupím nové, může přijít znovu? Nebo jak často mne exekutor může navštěvovat, kdy se mu zachce? Děkuji
 
Zdravím Vás, to je častá praxe, že soudní exekutoři ponechají zabavené věci v bytech či domácnostech povinných a k jejich zpeněžení přistupují jen pokud je to nezbytně nutné. Pokud budete řádně hradit exekuci věci by prodány být neměly. Pokud by měl exekutor v úmyslu zabavené věci vydražit vyzval by Vás k předání zabavených věcí, což by Vám oznámil v časovém předstihu.
Exekutor by mohl teoreticky provést exekuci prodejem movitých věcí povinného, ale osobně si nedokáži představit, situaci, kdy by byly prodány movité věci povinného a povinný, zatížený exekucí by si následně koupil nové věci a riskoval by tak jejich zabavení.
Tedy opakovaná exekuce movitých věcí povinného není vyloučena, a je častá u lidí, u kterých není známo místo pobytu, nebo při prvním pokusu o soupis nebylo nic sepsáno. Pokud však byly věci sepsány mám za to, že pravděpodobnost tohoto postupu je nízká, ale není to vyloučeno. Mám za to, že to však nebude dříve než měsíců od dražby prvních zabavených věcí.