Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.371

Vstup exekutora do bytu nedlužníka

Odesláno: 
Otevřeno 1815 x
1 odpověď
 
Dobrý den, mám exekuce a jsem nemajetný, takže jediný způsob jak můžu splácet své dluhy je srážka ze mzdy. Take jsem již 15 trvale hlášen na městském uřadu. jde o to, že se nevyhybam splácení, ale jde o to že jsem nastoupil do práce zatím na rok a dále je možnost na neurčito a mam zájem vše splatit. Ale k meritu věci udal sem doručovací adresu u své přítelkyně zaměstnavateli a od něj si okamžitě zjistili tuto adresu exekutoři jde mi o to že hrozí s tím že na této adrese provedou exekuci movitého majetku, což mě absolutně vyvedlo z míry, jelikož bydlím u přítelkyně, která nikomu nic nedluží, tak nevím proč by jí někdo měl lézt do jejího bytu u ní bydlím proto abych mohl pracovat a splacet dluhy a taky abych měl k tomu podmínky protože dělam na směny a po noční na klasické ubytovně kde jsme byli tři osoby na cimře jsem se nevyspal a za těchto podmínek bych ani nepracoval, takže mám zájem splácet a pracovat, ale musím mít k tomu podmínky a jestli chtějí obtěžovat exekutoři nevinné lidi kvuli tomu že mám zájem splacet, alespon sražkou ze mzdy tak by to měli akceptovat a ne mi to ještě znemožnovat, protože abych uchranil svou přítelkyni byl bych musel ukončit zaměstnaní a nedát nikomu vědět kde se zdrzuji a proste dělat na cerno a nikdy nic neplatit i takovy lide jsou a maji od nich klid, proto se chci zeptát zda proti tomuto není nějaký možný postup, aby lidem co chtějí pracovat a platit, ale nechtějí aby přítom obtěžovali a ničili životy lidi co za nic nemohou. prostě zkratka aby mi dali pokoj a nelezli a obtěžovali osobu u ktere bydlim a diky tomu mohu pracovat a splacet. uz sem to zazil jednoukdyz chteli odvrtat me pritelkyni zamek a nakonec sem se na praci vykaslal sel na socialku a takhle zil na ukor statu, protoze mi znechtili neco pro to udelat a splacet. takze nakonec kratce je zpusob aby lidem jako ja co chteli zavazky splatit dsali pokoj tim že nebudou obtežovat diky bydleni osbu u ktere bydlim? je mi 46 let a jestli mi budou hazet nebo jak pisu osobe nevinné klacky pod nohy tak mi opravdu nezbyde élán a do konce života pujdu na pracak a budu delat na cerno a nedostane nikdo uz nikdy nic. dekuji za vyjadreni opravdu nevim jak zabranit aby se me dluhy nedotykali nevinnych osob. moc dekuji
 
Zdravím Vás, pokud jste nahlásil jako doručovací adresu adresu Vaší přítelkyně a exekutoři to zjistili, tak skutečně se k Vaší přítelkyni do bytu mohou dostavit vykonavatelé. Vykonavatelé by však měli zabavovat výlučně Váš majetek a nikoli majetek Vaší přítelkyně. Vaší přítelkyni doporučuji, aby dohledala co nejvíce dokladů o tom, že věci v bytě či domě jsou její. Těmito doklady jsou zejména faktury, dodací a záruční lhůty, paragony, je-li na nich uvedeno jméno kupujícího, smlouvy kupní, směnná, nájemní, darovací, úvěrové, . Dále je možné, abyste oba sepsali i čestná prohlášení, ve kterých oba uvedete co v bytě komu z Vás patří. Tato čestná prohlášení je nutné opatřit Vašimi úředně ověřenými podpisy. Pro úplnost uvádím, že exekutor nemůže zabavit vše ani povinnému. Věci, které nelze zabavit ani povinnému jsou upraveny v ust. § 321 a § 322 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). Toto je běžný postup.
Nicméně jisté řešení by pro Vás bylo. Pokud máte více závazků u více věřitelů a u tyto závazky jsou déle než 30 dní po splatnosti tak je možné podat insolvenční návrh spojený s návrhem na povolení oddlužení. Podmínkou však je, že budete ze svých příjmů schopen za 60 měsíců uhradit pohledávky svých nezajištěných věřitelů alespoň v zákonem požadované 30% míře uspokojení pohledávek nezajištěných věřitelů a dále i odměnu insolvenčního správce ve výši 65.340,- Kč. Pokud by Vás problematika insolvence a osobního bankrotu zajímala, můžete se dále dotázat u kolegů, kteří zde v poradně řeší problematiku insolvencí.