Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.555.034

Zrušení oddlužení a prohlášení konkurzu

Odesláno: 
Otevřeno 2568 x
1 odpověď
 
16.2.2015 jsme podali s manželkou insolvenční návrh s návrhem oddlužení. Dne 18.8.2015 soud zjistil úpadek dlužníků, povolil oddlužení a určil insolvenčního správce. 9.11.2015 na přezkumném jednání a schůzi věřitelů (účast 2) jeden z věřitelů nedal souhlas s odlužením kterému splacíme dluh z důchodu od exekuce z 2011 že, je z podnikání z r. 2006 jehož pohledávku dlužníci popřeli. Soud dal lhůtu k dohodě k níž nedošlo. Na základě toho soud zrušil oddlužení a prohlásil konkurz. Uveřejněním
v rejstříku nám byly zablokovány účty na které nám je zasílán důchod. Okamžitě jsem informoval správce, vysvětlení banky, i když jsem se odvolal k vrchnímu soudu. Výsledkem bylo, že jsme nedostali důchody za únor a březen 2016 se sdělením, až to povolí vrchní soud. Je nám k 80 rokům, jiné příjmy nemáme a každá instituce provádí to v zákonném duchu. Jsme bezradní, děkujeme za každou radu.
Xaver.
 
Zdravím Vás, s tímto dotazem se obraťte na kolegy, kteří zde řeší insolvence, já mám na starosti exekuce a insolvencím se věnuji spíše okrajově. Osobně bych se spíše snažila dohodnout s plátcem důchodu, aby Vám část důchodů po provedených srážkách z Vašich důchodů zasílal poštovními poukázkami. Raději se však s tímto dotazem obraťte přímo na kolegy, kteří se zde zabývají insolvencí.