Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.701

Exekuce na manžela - jak zjistit kolik dluží peněz a kde (u kterých bankovních a nebankovních společností)

Odesláno: 
Otevřeno 1267 x
1 odpověď
 
Manžel dcery se dostal během několika let do dluhů o kterých celá rodina neměla ani tušení. Do rukou se jí nedostaly ani exekuční příkazy. Dcera pracuje na dvě směny, aby uživila své dvě děti (13 let a 18 let). Na její bankovní účet je vedena exekuce a zároveň má exekuci i na mzdu. Mají SJM a v současné době podali i návrh na insolvenci (zatím pouze v návrhu). Její manžel střídá různá zaměstnání a tak tíhu dluhů nese hlavně ona.
Je nějaká možnost, aby nebyl postižen exekucí její účet a zároveň exekuce na mzdu? Tímto je ohroženo finanční zajištění chodu domácnosti a především jejich dětí.
Lze nějakým způsobem zjistit, kolik vlastně manžel dluží, domnívá se, že ani on sám to neví. Děkuji za odpověď, Jarmila Živná
 
Zdravím Vás, pokud Vaše dcera s manželem podali insolvenční návrh, exekuce se tímto přerušuje a exekuce srážkami ze mzdy již nebude ode dne podání insolvenčního návrhu prováděna a zaměstnavatel by měl deponované peníze ze srážek ze mzdy po podání insolvenčního návrhu vyplatit dlužníkovi, resp. Vaší dceři. Vaše dcera se však může se svým zaměstnavatelem dohodnout na výplatě mzdy v hotovosti, nebo poštovní poukázkou. Mám za to, že dnem podání insolvenčního návrhu by měl být odblokován i účet Vaší dcery.