Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.405

Exekuce v nájemním bytě - může exekutor dohledat dlužníka podle smlouvy s dodavatelem elektřiny?

Odesláno: 
Otevřeno 2671 x
11 odpovědí
 
Dobrý den,
měla bych na Vás prosím dotaz. S přítelem si chceme pronajmout byt, ale máme problém, že jsem v exekuci. Chtěla bych se prosím Vás zeptat, zda při nahlášení elektriky, když to bude na moji osobu, když jsem v exekuci, tak si exekutor, díky tomu může dohledat, kde bydlím? Vlastníkem nebudu, jen bude na mě hlášená energie, moc děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás,
mám za to, že na základě registrace elektřiny na svoji osobu Vás exekutor patrně nedohledá.
 
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, zda když mam exekuci na mzdu a nastoupím na mateřskou, hlásí zaměstnavatel exekutorovi vědět, že nastupuji na mateřskou dovolenou? děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, ano exekutor by se měl dozvědět i tuto věc, neboť zaměstnavatel je povinen mu tuto skutečnost oznámit. Navíc i kdyby tak zaměstnavatel neučinil, zjistil by to exekutor sám, a to lustrací osobních a majetkových poměrů povinného, případně i výzvou zaměstnavateli proč nejsou prováděny srážky ze mzdy.
K nadpisu dotazu uvádím, že exekutoři ještě nekontaktují dodavatele energií povinných, aby zjistili jejich pobyt či kontaktní adresy.
 
Dobrý den, děkuji za odpověď a ještě jsem se chtěla zeptat, zda když nebudou prováděny srážky ze mzdy tak budou z mateřského nebo rodičovského příjmu?
 
Zdravím Vás, ano srážky mohou být prováděny i z jiného příjmu než je mzda. Tedy i z tzv. "mateřské" či rodičovského příspěvku, pokud ovšem výše těchto příjmů převýší tzv. nezabavitelnou částku z těchto příjmů.
 
Dobrý den, když nastoupím na mateřskou dovolenou a je na mě vedeno několik exekucí a doposud mi byla vedena exekuce na mzdu v zaměstnání, podle pořadí přednostní a nepřednostní, tak to bude i takhle nadále pokračovat i s mateřským příspěvkem a nadále s rodičovským příspěvkem? děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, ano přesně tak pro Vás se nic nemění, jen nezabavitelná částka bude vyšší, protože budete mít dítě.
 
Dobrý den, chtěla bych se zeptat když mam dluh u VZP zda, když bych šla na neschopenku vyplatí peníze na tu dobu neschopnosti a jak je to s mateřskou? díky za informaci
 
Zdravím Vás, srážky z příjmu lze provádět jak z nemocenské tak i z "mateřské", a tyto srážky budou poukazovány exekutorovi.
 
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, když nastoupím na mateřskou dovolenou a mám exekuční srážky doposud ze mzdy, budou s emmi i nadále strhávat z příspěvku v mateřství? a co nastane když příspěvky nebudou stačit exekutorovi? díky od odpověď
 
Zdravím Vás, exekuční srážky lze provádět i z peněžité pomoci v mateřství a rovněž i z rodičovského příspěvku. Pokud by tyto příjmy nedosáhly ani výše nezabavitelné částky, plátce příjmu by exekutorovi sdělil, že Vaše příjmy jsou natolik nízké, že z nich nelze pro účely exekuce nic srážet, a celý tento příjem bude vyplácen výhradně Vám. Pokud se tak stane je nutné ještě několik měsíců počkat a poté, pokud by bylo jasné, že se Vaše situace v nejbližší době nezlepší by bylo vhodné podat návrh na zastavení exekuce pro nemajetnost povinného v souladu s ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. e) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). V tomto návrhu by bylo nutné popsat Vaši situaci jak osobní tak majetkovou a doložit Vaše veškeré příjmy. Jen dodávám, že sociální dávky exekuci nepodléhají.