Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.075

Exekuce a ponechání zabavených věcí v bytě exekutorem - jak dlouho je v bytě nechá?

Odesláno: 
Otevřeno 1955 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
V loňském roce u nás doma byla provedena exekuce movitých věcí. Bylo to v červnu 2015. Exekutor tvrdil, že si pro ty polepené věci přijedou do konce týdne. Už je to 8 měsíců a pořád si ty věci nikdo neodvezl, ani nás nekontaktoval zda si je vůbec odveze. Mají na ně ještě vůbec nárok? Mohou si udělat z domu skladiště? Případně jak dlouho na polepené věci mají nárok? Děkuji mnohokrát za odpověď
 
Zdravím Vás, situace, kdy jsou polepené (zabavené věci) ponechány v místě bydliště povinného jsou mnohem častější než situace, kdy si exekutor polepené věci odveze a vydraží.
K dotazu po jak dlouhou dobu má exekutor na tyto věci nárok, uvádím, že tak dlouhou dokud není zastavena exekuce prodejem movitých věcí povinného.
 
Děkuji za odpověd. A pokuď dané věci překáží, mohu je vyzvat aby si je odvezli?
 
Zdravím Vás, pokud Vám zabavené věci skutečně překáží, můžete exekutora požádat, aby tyto Vaše zabavené věci zpeněžil. Jen je otázkou, zda jakmile si vykonavatelé pro tyto věci přijedou, jestli nezabaví i další Vaše věci. Pokud by ty věci až tak moc nepřekáželi vyčkala bych na pravomocné ukončení exekuce a zabavené věci bych prodala sama, například v levném nábytku. To je však možné učinit až po pravomocném ukončení exekuce a nikoli dříve.
 
Děkuji za odpověď. Věci se nacházejí v nemovitosti, která jde v závislosti na exekucích do dražby a tudíž se budeme muset vystěhovat. A opravdu by jsme neradi ty věci brali s sebou. Zabavit už nemají co. Oblepené jsou například i nefunkční věci na podnikání bývalého manžela.
 
Zdravím Vás, v tomto případě tedy zkuste požádat exekutora o odvoz zabavených věcí a jejich následné vydražení soudním exekutorem.