Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.224

Jak zaplatit exekuci za dlužníka - postup, návod, informace kde najít číslo účtu exekutora a variabilní symbol

Odesláno: 
Otevřeno 4099 x
3 odpovědi
 
Zdravím,
jak uhradit za syna exekuci? V centrální evidenci exekucí jsem našla položky a částky. Kde mohu získat prosím čísla účtů a variabilní symboly, abych vše mohla uhradit. Děkuji Vám pěkně za odpověď
 
Zdravím Vás, budete muset kontaktovat soudního exekutora u kterého je daná exekuce vedena, a ten Vám sdělí jak číslo účtu s variabilním symbolem tak rovněž i aktuální výši dlužné částky, protože ta se může lišit. O vyčíslení dlužné částky bych žádala ke konci měsíce, a to proto, aby částka na účet exekutora do konce měsíce rovněž i přišla. Tím nebudete riskovat, že by vznikl nedoplatek a exekutor by pokračoval v exekuci.
Popřípadě můžete rovněž i požádat Vašeho syna o předložení exekučního příkazu vydaného v dané věci, popřípadě k předložení výzvy k dobrovolnému splnění povinnosti. Na těchto listinách by mělo být číslo účtu exekutora, včetně variabilního symbolu uvedeno. Následně bych si jen se soudním exekutorem či s jeho pracovníky upřesnila aktuální výši dlužné částky, kterou bych co nejdříve uhradila.
 
Mockrát Vám děkuji.
 
Zdravím Vás, za málo. Kdybyste cokoli potřebovala můžete se na nás obrátit.