Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.599

Exekuce na dlužníka se stejným jménem a příjmením v jednom domě

Odesláno: 
Otevřeno 1439 x
1 odpověď
 
Vážení,
nejsem nikomu dlužníkem, takže mi žádná oficielní exekuce nehrozí. Mám však jeden problém. Vlastním byt v domě o 22 vlastnících. V tomto domě v nájmu bydlí žena, která má dítě s nositelem stejného příjmení jako já. A tento člověk, aniž zde oficielně bydlí, hlásí na úřadech adresu nešeho domu. Majitelé bytu mi potvrdili, že mu žádný souhlas k tomuto nedali.
Pošta doručuje tyto dopisy do mé schránky, přesto, že jsem několikrát upozorňoval, že nemám s tímto člověkem nic společného.
Vzhledem k tomu, že jsem v minulosti některé omylem otevřel, tak vím, že se jedná o soupis dlužných částek na sociální a zdravotní pojištění v nemalé výši.
O možných různých dalších dluzích, tohoto člověka a dopadu na mou osobu, raději ani neuvažuji.
Nedávno mi „omylem“ doručovatelka, přestože „ kontrolovala OP “ vnutila obsílku od exekuční kanceláře pana Svobody z Olomouce.
Tuto jsem jí vrátil a panovi Svobodovi napsal, že s tím nemám, mimo příjmení, nic společné.
Potřeboval bych radu, jak se účinně bránit této situaci. Často se dovídám z medií o omylech při exekucích a složitosti domoci se nápravy.
Asi sami uznáte, že návrat do exekučně, byť omylem, zabavené domácnosti není, pro mne vzhledem k věku a zdravotnímu stavu, vůbec lákavou představou.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, zde by bylo nejlepší, abyste navštívil advokáta a vše sdělil jemu. Mám za to, že zde bude nutná právní pomoc při jednání s exekutory a dalšími úřady. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Pro začátek bych však psala na všechny úřady a exekutorům, a to formou čestného prohlášení s Vaším úředně ověřeným podpisem, že s osobou povinného nemáte skutečně nic společného a že se jedná pouze o shodu jmen. To proto, aby exekuce a jiné dluhy nebyly vymáhány po Vás.
Zde je však problém jinde, a to s Českou poštou, resp. s doručovatelkami, které písemnosti doporučují. Bylo by nejlepší zajít na poštu, a to pokud možno v doprovodu jiné osoby, která kromě Vás potvrdí, že s dlužníkem skutečně nemáte nic společného a že si nepřejte, aby Vám byly doručovány jeho písemnosti. Pokud by to nepomohlo, byl byste nucen podniknout právní kroky, a to navštívit advokáta, nebo celou věc budete medializovat.