Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.469

Exekuce na jednatele firmy - hrozí exekuce majitele firmy?

Odesláno: 
Otevřeno 1630 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
zprostředkovaně jsem dostala možnost získat 10 000 Kč za to, že se stanu majitelkou firmy - tuto firmu chce založit člověk, který nemůže být majitelem - je v exekuci. Tento člověk bude jednatelem a já budu pouze zapsána jako majitelka, nic jiného s firmou mít společného nebudu.
Jsem studentkou VŠ, je mi 21 let, žádný větší majetek nemám. Jednou majetek ale mít budu a nestojím o to, aby mi ho přišel exekutor zabavit. Mou hlavní otázkou je tedy jaká pro mě má tento krok rizika? Mnohokrát děkuji za vyřízení dotazu.
 
Zdravím Vám, osobně Vám doporučuji, abyste tuto nabídku nepřijímala, protože byste již byla spojena se společností, jejíž jednatel má exekuce a je možné, že byste mohla mít eventuálně i problémy při získání hypotéky, popřípadě byste se v důsledku nesprávného rozhodnutí mohla dostat do exekuce i Vy sama, protože byste musela splatit obchodní podíl, nebo jeho část, a to ještě před Vašim zápisem do obchodního rejstříku. Tento dotaz však můžete ještě položit i kolegovi, který se zde zabývá obchodním právem. Osobně bych tuto nabídku v žádném případě nepřijímala, raději studujte a přivydělávejte si na příležitostných brigádách, je to jistější.