Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.701

Promlčení dluhu u Provident - vymáhací agentura Kruk vymáhá dluh zřejmě neoprávněně (po promlčení)

Odesláno: 
Otevřeno 5730 x
3 odpovědi
 
2007 jsem si vzal Provident, který jsem zplatil.
02/2016 mě oslovila vymaháhací agentura Kruk, že mám
dluh 72.000 Kč, která vyplynula z půjčky u Providentu. Do roku 2016 uplynulo 9 let. Nikdo mě neoslovil nikdo mě nenavštívil nikdo mě neupozorňoval. Bral jsem to jako bezpředmětné, jelikož jsem půjčku uhradil ze zákona je promlčecí doba 3 roky a také doba 5 let o schovávání ústřižky. Jelikož tyto doby uplynuly a nikdo mě do té doby nekontaktoval, tak jsem ústřižky o platbách vyhodil. Bral jsem to za vyřízenou věc nemám to čím prokázat. Prosím o radu, jestli má vymáhací agentura právo po mě vymáhat tuto částku po uplynutí 9leté doby. Děkuji JIří
 
Zdravím Vás, náte pravdu, že promlčecí doba je 3 roky (smlouva o půjčce dle zákona 40/1964 Sb. , občanský zákoník, ve znění platném do 31.12.2013) a 4 roky u smlouvy o úvěru dle obchodního zákoníku, ve znění platném do 31.12.2013. Nicméě promlčecí doby jsou stanoveny, tak že počínají plynout od splatnosti každé jednotlivé splátky půjčky či úvěru.
Na Vašem místě bych tedy vznesla námitku promlčení, s tím, že promlčecí doba již uplynula a že jste celý dluh uhradil, což můžete prokázat i výpisy z Vašeho účtu.
 
Pane pravniku ja jsem neposilal provident formou splatnky na ucet. Nybrz jsem mel splatkovou kartu kterou jsem po 5 letech vyhodil takze namam jak prokazat skutecnost o uhrazeni a po 9 letech se mi ozvali ze dluzim 72OOO ale ne provident nybrz vymahaci spolecnost dekuji mnohokrat za opetovnou odpoved s pozdravem Jiri Kloucek
 
Zdravím Vás, to je v tuto chvíli lhostejné. Vzneste námitku promlčení. Námitka promlčení je námitkou procesní. Takže pokud by probíhalo soudní řízení a Vy byste i v průběhu soudního řízení úspěšně vznesl námitku promlčení, žaloba by byla v části, ve které je pohledávka promlčena zamítnuta. Mám za to, že toto ví i "vymáhácí společnost".